iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet tavuk pirzola
*2 adet tavuk göğüs
*4 su bardağı su
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 büyük boy soğan
*2 su bardağı pilavlık pirinç
*1 tatlı kaşığı tuz
*Sıvıyağ
*
Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı Tavuklarımızı 4 su bardağı su ile kaynatıp pişiriyoruz, soğanlaımızı ince doğrayıp pirinçlerle kavuruyoruz, soğanlar ölene kadar kavuruyoruz, tuz ve kuş üzümünü ekleyip karıştırıyoruz ,dilediğimiz tepsiye pirinçli harcımızı yayıyoruz, üzerine derileri temizlenmiş tavuk parçalarını yerleştirip, üzerine 3 su bardağı tavuk suyundan koyuyoruz ,190 derece sıcak fırında suyunu iyice çekip pilav olduğunda çıkarıp afiyetle yiyoruz Kayınvalidemden öğrendiğim bu tarifi çok beğenerek yiyoruz ikram ettiğim herkes çok beğendi bir deneyin derim şimdiden afiyet olsun
*2 adet tavuk pirzola
*2 adet tavuk göğüs
*4 su bardağı su
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 büyük boy soğan
*2 su bardağı pilavlık pirinç
*1 tatlı kaşığı tuz
*Sıvıyağ
*
Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı Tavuklarımızı 4 su bardağı su ile kaynatıp pişiriyoruz, soğanlaımızı ince doğrayıp pirinçlerle kavuruyoruz, soğanlar ölene kadar kavuruyoruz, tuz ve kuş üzümünü ekleyip karıştırıyoruz ,dilediğimiz tepsiye pirinçli harcımızı yayıyoruz, üzerine derileri temizlenmiş tavuk parçalarını yerleştirip, üzerine 3 su bardağı tavuk suyundan koyuyoruz ,190 derece sıcak fırında suyunu iyice çekip pilav olduğunda çıkarıp afiyetle yiyoruz Kayınvalidemden öğrendiğim bu tarifi çok beğenerek yiyoruz ikram ettiğim herkes çok beğendi bir deneyin derim şimdiden afiyet olsun