iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Meze Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet tavuk göğsü
*1 adet kapya biber
*1 adet yeşil biber
*21 demet maydanoz
*2 adet havuç
*Yeteri kadar kornişon turşu
*Tuz
Tavuk Meze Tarifi Yapılışı 1 Tavuklarımızı haşlamaya bırakıyoruz
2 Havuçlarımızın kabuklarını soyup haşlıyoruz
3 Yeşil biber, kornişon turşu ve kapya biberleri jülyen doğuyoruz
4 Maydanozlarımızı doğruyoruz çok ince olmayacak şekilde
5 Haşlanan havuçlarımız soğuduktan sonra havuçlarımızıda jülyen doğruyoruz
6 Haşlanan tavuklarımızıda didikliyoruz(elimizle parçalıyoruz)
7 Sonra bütün malzemeyi bir kapta tuzunu atıp karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz
8 Afiyet olsun
NOT:Tavuk göğsü olması şart değil herhangi bir tavukta kullanabilirsiniz haşlandıktan sonra kemiklerinden ayıracağınız için
Bide ayrıca ek olarak bir iki yaprak taze nanede kullanabilirsiniz tercihe bağlı bu dediğim tabi
*2 adet tavuk göğsü
*1 adet kapya biber
*1 adet yeşil biber
*21 demet maydanoz
*2 adet havuç
*Yeteri kadar kornişon turşu
*Tuz
Tavuk Meze Tarifi Yapılışı 1 Tavuklarımızı haşlamaya bırakıyoruz
2 Havuçlarımızın kabuklarını soyup haşlıyoruz
3 Yeşil biber, kornişon turşu ve kapya biberleri jülyen doğuyoruz
4 Maydanozlarımızı doğruyoruz çok ince olmayacak şekilde
5 Haşlanan havuçlarımız soğuduktan sonra havuçlarımızıda jülyen doğruyoruz
6 Haşlanan tavuklarımızıda didikliyoruz(elimizle parçalıyoruz)
7 Sonra bütün malzemeyi bir kapta tuzunu atıp karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz
8 Afiyet olsun
NOT:Tavuk göğsü olması şart değil herhangi bir tavukta kullanabilirsiniz haşlandıktan sonra kemiklerinden ayıracağınız için
Bide ayrıca ek olarak bir iki yaprak taze nanede kullanabilirsiniz tercihe bağlı bu dediğim tabi