iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 parça tavuk 4 adet büyük boy soğan 4 yemek kaşığı sumak 1 çay kaşığı yenibahar 1 avuç dolmalık fıstık 12 su bardağı zeytinyağı 4 adet bazlama ekmeği 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) Nasıl Yapılır?
Fırınınızı 200 derecede ısıtın 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp kızdırın Tavuklar altın rengi bir renk alana kadar kızartın Tamamen pişmeleri gerekmiyor Soğanları iri iri piyazlık doğrayın Geri kalan bütün yağı kızdırıp soğanları ekleyin, yakmadan iyice yumuşatın Ocaktan indirmenize 12 dakika kala tavukları ve baharatları da ekleyip, karıştırın Her bazlama ekmeğinin üzerine bol soğan ve 1 parça tavuk koyun Tava da kalan yağdan da az miktarda ekmeğe yedirin Fırına atın, 10 dakika sonra yemeğiniz hazır Fırından çıkardıktan sonra üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık gezdirin
4 parça tavuk 4 adet büyük boy soğan 4 yemek kaşığı sumak 1 çay kaşığı yenibahar 1 avuç dolmalık fıstık 12 su bardağı zeytinyağı 4 adet bazlama ekmeği 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) Nasıl Yapılır?
Fırınınızı 200 derecede ısıtın 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp kızdırın Tavuklar altın rengi bir renk alana kadar kızartın Tamamen pişmeleri gerekmiyor Soğanları iri iri piyazlık doğrayın Geri kalan bütün yağı kızdırıp soğanları ekleyin, yakmadan iyice yumuşatın Ocaktan indirmenize 12 dakika kala tavukları ve baharatları da ekleyip, karıştırın Her bazlama ekmeğinin üzerine bol soğan ve 1 parça tavuk koyun Tava da kalan yağdan da az miktarda ekmeğe yedirin Fırına atın, 10 dakika sonra yemeğiniz hazır Fırından çıkardıktan sonra üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık gezdirin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.