Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk pirzolası kiev

Tavuk pirzolası kiev

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :

2 kişilik
1 adet yarka piliç (yaklaşık 1200 gr)
250 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı limon suyu
3 bütün yumurta
½ su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
tuz
bir tutam karabiber
2 dilim bir parmak kalınlığında muska biçiminde kesilmiş içi oyulmuş taze kızarmış ekmek
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :

Tereyağını küçük bir kaba koyun üzerine tuz, karabiber, maydanoz ve limon suyunu ilave ederek yumuşatmadan bir kere karıştırıp muhafaza edin Pilicin göğüs kemiğini iki taraftan sıyırırcasına bıçakla kesip kanat kemiğini göğüslerde bırakarak göğüslerini çıkarın Kanat kemiklerinin uçlarını kesin ve göğüslerin derilerini çıkarın Göğüslerin içindeki filetoları ayırın Keskin bir bıçakla göğüsleri dış taraftan et tahtasına yatırın Elinizi üstüne bastırarak keskin bir bıçakla pilicin alt kısmındaki ete yapışık ince zarı dikkatlice ince sigara kağıdı gibi keserek çıkarın Sonra yine bıçağın burnu ile göğüsün iki kenarını ortadan sağa ve sola doğru koparmadan yararak açın Bir pirzola demirini suya batırıp hafifçe döverek göğüsleri inceltin Filetoların ortalarındaki zarı bıçağın burnu ile kazıyarak çıkartın ve tereyağını ikiye bölüp tavuğun göğsünden iki santim kısa uzunca armut biçimi şekillendirin Yağın kalın tarafını kanat kemiği tarafına getirip boyuna etin tam ortasına yerleştirin Ayırdığınız göğsün ortasından çıkan iki adet filetoyu suya batırarak pirzola demiri ile hafifçe vurarak ince yassı hale getirin ve yağın üzerine tam ortaya uzunlamasına koyun Sağ ve soldaki piliç göğsünün etlerini düzgünce yağın üzerine kapatın Yağ etlerle sarılmış olmalıdır Bir tabağa koyarak buzdolabına koyun, 1520 dakika sonra iyice sertleşince hafif tuzlayıp biberleyin Üç adet yumurtayı küçük bir kaba kırıp hafifçe çırpın Yağla doldurulmuş piliç göğüslerini önce dikkatlice una sonra yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayın ve buzdolabında sert durması için muhafaza edin Servis edeceğiniz zaman piliçlerin üzerini kapatabilecek kadar bol sıvı yağda yaklaşık dört dakika kadar kızartın Kızarmış ekmeklerin üzerine yatırıp servis edin
 
858,496Konular
982,218Mesajlar
30,133Kullanıcılar
babapro356Son üye
Üst Alt