Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Sarma

Tavuk Sarma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

250 gram tavuk göğsü (inceltilmiş dört parça) 100 gram galeta unu 1 adet yumurta 10 adet mantar 1 diş sarımsak 1 adet közlenmiş kırmızı biber 1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tereyağı 4 dilim kaşar peyniri 14 yemek kaşığı ayçiçek yağı 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber Sos için:

2 yemek kaşığı domates salçası 75 ml krema

NASIL YAPILIR?

Kemiksiz fileto tavuk göğsünü dört eşit parçaya böldükten sonra her bir parçayı et döveceği yardımıyla inceltin Yumurtayı geniş bir kasede çırpın Galeta ununu düz bir tabağa alın Öncelikle çırpılmış yumurtaya sonrasında galeta ununa batırdığınız tavuk parçalarını bir kenarda bekletin Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları dört eşit parçaya bölün Sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın Közlenmiş kırmızı biberi, küçük küpler halinde kesin Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın Tavaya aldığınız mantarları, yüksek ateşte soteleyin Lezzet vermesi adına doğranmış sarımsakları ekleyin ve zeytinyağında mantarları soteleme işlemini sürdürün Son olarak; tuz, karabiber ve minik küpler halinde doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ekleyin Galeta ununa buladığınız fileto tavukların içine mantarlı harcı ekleyin Bir dilim kaşar peyniri yerleştirdiğiniz tavukları rulo şeklinde sarın Üzerlerine birer adet kürdan batırıp rulo şeklinde kalmalarını sağlayın Çok az miktarda ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın Hazırladığınız tavuk sarmaları yüksek ateşte, aralarda ters yüz ederek kızartın Sos tenceresine domates salçası ve kremayı alın 34 dakika pişirip, kıvamlı bir sos elde ettiğinizde ocaktan alın Hazırladığınız sosu tabağa alın Kızarttığınız tavukların kürdanlarını çıkarıp iki eşit parçaya bölün Sosun üzerine yerleştirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın


 
858,497Konular
981,987Mesajlar
29,978Kullanıcılar
mskalSon üye
Üst Alt