iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 tavuk (butgöğüskemik(her hangi biri yada hepsi))
Haşlamak İçin;
*1 litre su
*Tuz
Terbiyesi İçin;
*1, 5 yemek kaşığı un
*Karabiber
*Pul biber
*Toz biber
*5 yemek kaşığı yoğurt
Sunum İçin;
*Limon
Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Yapılışı İlk olarak şunu belirtmem gerek benim tavuğum köy tavuğuydu ve yaklaşık 12 saat haşladım ama marketten alınan tavuk için bu süre ideal
Kullanacağımız tavuk parçalarını güzelce yıkayıp tuzlu suya atalım
Haşlandıktan sonra etlerini bi tabağa alıp tencerede sadece suyunu bırakalım
Tavuk haşlanırken biz sosumuzu hazırlayalım
Yoğurdumuza bi çimdik tuzu ve unumuzu atıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım
Baharatlarımızı ekleyip tekrar çırpalım
Tavuk haşlandıktan ve etini ayırdıktan sonra
yoğurdumuza yaklaşık 1 kahve bardağı kadar tavuk suyumuzdan ekleyelim
Sonra yoğurdumuzu tavuk suyuna ekleyelim
Ama eklerken hızlı hızlı çırpalım
En son tavuk etimizin istediğimiz kadarını didikleyip suya ekleyelim
Bi 10 dk kaynatıp altını kapatalım
Servis etmeden önce servis edeceğimiz kaselere limonumuzu sıkalım
Sonra çorbamızı dökelim
NOT 1: Ben tavuk suyuna biraz kaynar su eklemek zorunda kaldım çünkü suyu çok az kalmıştı sizinde tavuğunuz kaynayana kadar suyu azalmışsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz tadında bi değişiklik olmuyor emin olabilirsiniz
NOT 2: Kırmızı rengini veren şey toz biber salça hiç kullanmadım
~•~Afiyet olsun ~•~
*1 tavuk (butgöğüskemik(her hangi biri yada hepsi))
Haşlamak İçin;
*1 litre su
*Tuz
Terbiyesi İçin;
*1, 5 yemek kaşığı un
*Karabiber
*Pul biber
*Toz biber
*5 yemek kaşığı yoğurt
Sunum İçin;
*Limon
Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Yapılışı İlk olarak şunu belirtmem gerek benim tavuğum köy tavuğuydu ve yaklaşık 12 saat haşladım ama marketten alınan tavuk için bu süre ideal
Kullanacağımız tavuk parçalarını güzelce yıkayıp tuzlu suya atalım
Haşlandıktan sonra etlerini bi tabağa alıp tencerede sadece suyunu bırakalım
Tavuk haşlanırken biz sosumuzu hazırlayalım
Yoğurdumuza bi çimdik tuzu ve unumuzu atıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım
Baharatlarımızı ekleyip tekrar çırpalım
Tavuk haşlandıktan ve etini ayırdıktan sonra
yoğurdumuza yaklaşık 1 kahve bardağı kadar tavuk suyumuzdan ekleyelim
Sonra yoğurdumuzu tavuk suyuna ekleyelim
Ama eklerken hızlı hızlı çırpalım
En son tavuk etimizin istediğimiz kadarını didikleyip suya ekleyelim
Bi 10 dk kaynatıp altını kapatalım
Servis etmeden önce servis edeceğimiz kaselere limonumuzu sıkalım
Sonra çorbamızı dökelim
NOT 1: Ben tavuk suyuna biraz kaynar su eklemek zorunda kaldım çünkü suyu çok az kalmıştı sizinde tavuğunuz kaynayana kadar suyu azalmışsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz tadında bi değişiklik olmuyor emin olabilirsiniz
NOT 2: Kırmızı rengini veren şey toz biber salça hiç kullanmadım
~•~Afiyet olsun ~•~