iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Suyu (Stock) Tarifi İçin Malzemeler
*3 Adet orta boy tavuk karkas
*1 Adet kereviz
*2 Adet havuç
*2 Adet kuru soğan
*1 Adet bouqet garni (garnitür demeti)
*23 Dal maydanoz
*Tane karabiber
*Biberiye, kekik
Tavuk Suyu (Stock) Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuk karkasları 10 litrelik bir tencereye koyup bir taşım kaynatın (Bu işlem tavuk suyunuzun daha az yağlı olmasını sağlayacağı gibi aynı zamanda daha temiz ve sağlıklı bir tavuk suyu yapmanıza yardımcı olur ) Tencereyi boşaltıp temizleyin karkasların üzerinde kalan kefleri soğuk su altında tekrar yıkayın*Karkasları tekrar tencereye koyup tencerenin üstüne 3 parmak kalacak şekilde su ekleyin Sebzeleri ve baharatları da ekleyip kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp en az 2 30 saat daha pişirin ne kadar çok pişirirseniz sosunuz o kadar yoğun kıvamlı olur Tavuk suyunuz istediğiniz kıvama geldiğinde malzemeleri süzüp suyunu küçük bardaklara veya kaplara koyarak derin dondurucuda saklayıp ihtiyacınız olduğunda buzlu halde yemeklere atabilir veya eriterek kullanabilirsiniz Afiyet olsun
NOTLAR: Ne kadar fazla havuç eklerseniz suyunuzun rengi o kadar koyu olacaktır çok sebze eklememeye özen gösterin, eğer çok sebze eklerseniz tavuk suyu değil sebze suyu elde edersiniz Tarifinize tuz eklemeyin ki yemeklere tuz attığınızda aşırı tuzlu olmasın
*3 Adet orta boy tavuk karkas
*1 Adet kereviz
*2 Adet havuç
*2 Adet kuru soğan
*1 Adet bouqet garni (garnitür demeti)
*23 Dal maydanoz
*Tane karabiber
*Biberiye, kekik
Tavuk Suyu (Stock) Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuk karkasları 10 litrelik bir tencereye koyup bir taşım kaynatın (Bu işlem tavuk suyunuzun daha az yağlı olmasını sağlayacağı gibi aynı zamanda daha temiz ve sağlıklı bir tavuk suyu yapmanıza yardımcı olur ) Tencereyi boşaltıp temizleyin karkasların üzerinde kalan kefleri soğuk su altında tekrar yıkayın*Karkasları tekrar tencereye koyup tencerenin üstüne 3 parmak kalacak şekilde su ekleyin Sebzeleri ve baharatları da ekleyip kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp en az 2 30 saat daha pişirin ne kadar çok pişirirseniz sosunuz o kadar yoğun kıvamlı olur Tavuk suyunuz istediğiniz kıvama geldiğinde malzemeleri süzüp suyunu küçük bardaklara veya kaplara koyarak derin dondurucuda saklayıp ihtiyacınız olduğunda buzlu halde yemeklere atabilir veya eriterek kullanabilirsiniz Afiyet olsun
NOTLAR: Ne kadar fazla havuç eklerseniz suyunuzun rengi o kadar koyu olacaktır çok sebze eklememeye özen gösterin, eğer çok sebze eklerseniz tavuk suyu değil sebze suyu elde edersiniz Tarifinize tuz eklemeyin ki yemeklere tuz attığınızda aşırı tuzlu olmasın