iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 Soğan
2 Büyük Havuç
2 Sap Pırasa
1 Bütün Tavuk
Tuz, Karabiber Taneleri
HAZIRLANIŞI
1 Soğanları soyup ikıye bölün Havuç ve pırasayı temizleyip iri iri kıyın Tavuğun içini ve dışını iyice temizleyin ve yıkayın
2Çorbanın lezzetini arttırmak için soğan, havuç ve pırasayı çorba yapımında kullanmadan önce bir tencerede kavurun Tavuk, tuz ve karabiberi l litre su ile birlikte ilave katın Kaynama esnasında beyaz bir köpük oluşacaktır Köpüğü dikkatilce çorbanın üzerinden alın Çorbayı 2,5 saat yarı kapalı kapakla kısık ateşte kaynatın
3Tavuğu çorbanın içinden alın Suyu yavaşça bir süzgeçten geçirin
4Tavuğun etini kemiklerinden ayırın Önce kanat ve butlarını ayınn Eti küp küp doğrayıp çorbaya ekleyin
ÖNERİ Çorbayı Dondururken: Eğer sadece az miktarda tavuk suyuna ihtiyacınız varsa kalanı dondurabilirsiniz Bunun için çorbanın soğumasını bekleyin Et ve suyu ayrı ayrı kaplara alarak dondurun Dondurulmuş çorbayı buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz Kullanmadan bir gece önce buzdolabına alın Tavuk suyunu tatlandırırken: Tavuk suyuna çeşitli baharatlarla değişik tatlar verebilirsiniz Örneğin zencefil, köri, acı biber, nane, kekik gibi baharatlardan yararlanmayı deneyin
2 Soğan
2 Büyük Havuç
2 Sap Pırasa
1 Bütün Tavuk
Tuz, Karabiber Taneleri
HAZIRLANIŞI
1 Soğanları soyup ikıye bölün Havuç ve pırasayı temizleyip iri iri kıyın Tavuğun içini ve dışını iyice temizleyin ve yıkayın
2Çorbanın lezzetini arttırmak için soğan, havuç ve pırasayı çorba yapımında kullanmadan önce bir tencerede kavurun Tavuk, tuz ve karabiberi l litre su ile birlikte ilave katın Kaynama esnasında beyaz bir köpük oluşacaktır Köpüğü dikkatilce çorbanın üzerinden alın Çorbayı 2,5 saat yarı kapalı kapakla kısık ateşte kaynatın
3Tavuğu çorbanın içinden alın Suyu yavaşça bir süzgeçten geçirin
4Tavuğun etini kemiklerinden ayırın Önce kanat ve butlarını ayınn Eti küp küp doğrayıp çorbaya ekleyin
ÖNERİ Çorbayı Dondururken: Eğer sadece az miktarda tavuk suyuna ihtiyacınız varsa kalanı dondurabilirsiniz Bunun için çorbanın soğumasını bekleyin Et ve suyu ayrı ayrı kaplara alarak dondurun Dondurulmuş çorbayı buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz Kullanmadan bir gece önce buzdolabına alın Tavuk suyunu tatlandırırken: Tavuk suyuna çeşitli baharatlarla değişik tatlar verebilirsiniz Örneğin zencefil, köri, acı biber, nane, kekik gibi baharatlardan yararlanmayı deneyin