iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Suyuna Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet tavuk göğsü
*5 su bardağı su
*Yeterince tuz bunlar haşlanacak ve çok küçük olmuyacak şekilde tavuk göğsü parçalara ayrılacak
Çorba için malzeme;
*1 çay bardağı dolusu arpa şehriye
*4 veya5 su bardağı kaynamış suyumuz
*12 yemek kaşığı margarin
*12 çay bardağından biraz daha az sıvı yağ
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kırmızı pul biber
*12 yemek kaşığı domates salçası
*12 yemek kaşığı biber salçası (yok ise domates salçası 1 yemek kaşığı olarak kullanılabilir)
*1 tatlı kaşığı dolusu nane
*Gerekirse tuz
Tavuk Suyuna Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı Önce tavuk göğsü haşlanır et parçalara ayrılır sonra tencereye margarin, sıvı yağ konulur salçalar ilave edilip kavrulur Baharatlar ve nane ilave edilir sıcak et suyuyla beraber toplamda 8 su bardağı kaynamış su ilave edilir toplamda et suyuyla beraber 2 lt suyumuz(8 su bardağı 200ml bardak 2 ltreye denk ) oluyor bunların hepsi tencereye konulur Kaynadığını görünce 1 çay bardağı dolusu arpa şehriye ve parçaladığımız tavuk göğsü konulur ve 15 20 dk pişirilir çorbamız hazır bol limon ve servis tabağımıza istediğimiz baharatları koyup afiyetle yemeye hazır çorbamız şimdiden afiyet olsun
*1 adet tavuk göğsü
*5 su bardağı su
*Yeterince tuz bunlar haşlanacak ve çok küçük olmuyacak şekilde tavuk göğsü parçalara ayrılacak
Çorba için malzeme;
*1 çay bardağı dolusu arpa şehriye
*4 veya5 su bardağı kaynamış suyumuz
*12 yemek kaşığı margarin
*12 çay bardağından biraz daha az sıvı yağ
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kırmızı pul biber
*12 yemek kaşığı domates salçası
*12 yemek kaşığı biber salçası (yok ise domates salçası 1 yemek kaşığı olarak kullanılabilir)
*1 tatlı kaşığı dolusu nane
*Gerekirse tuz
Tavuk Suyuna Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı Önce tavuk göğsü haşlanır et parçalara ayrılır sonra tencereye margarin, sıvı yağ konulur salçalar ilave edilip kavrulur Baharatlar ve nane ilave edilir sıcak et suyuyla beraber toplamda 8 su bardağı kaynamış su ilave edilir toplamda et suyuyla beraber 2 lt suyumuz(8 su bardağı 200ml bardak 2 ltreye denk ) oluyor bunların hepsi tencereye konulur Kaynadığını görünce 1 çay bardağı dolusu arpa şehriye ve parçaladığımız tavuk göğsü konulur ve 15 20 dk pişirilir çorbamız hazır bol limon ve servis tabağımıza istediğimiz baharatları koyup afiyetle yemeye hazır çorbamız şimdiden afiyet olsun