iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Suyuna Miss Gibi Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*8 su bardağı tavuk suyu
*1 patates
*1 havuç
*1 soğan
*2 diş sarımsak
*1 5 su bardağı kırmızı mercimek
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı nane, tuz ( damak tadınıza göre )
Tavuk Suyuna Miss Gibi Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
Tencereye tavuk suyumuzu ve yıkayıp kabuklarını soyduğumuz sebzelerimizi doğrayarak alıyoruz Ocağın altını açıyoruz Bu arada mercimeği iyice yıkayıp süzüyoruz Mercimeği de tencereye ekleyip tuz hariç diğer baharatları koyup pişiriyoruz Bu arada pişerken ortaya çıkan köpükleri kaşıkla alıp atıyoruz Mercimek ve sebzeler iyice piştikten sonra blender ile püre yapıyoruz Damak tadınıza göre tuzu ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz Benim tavuk suyum çok yağlı olduğu için üzerine tereyağı yakmadım Siz dilerseniz üzerine tereyağı ve pul biber yakabilirsiniz Afiyet olsun
*8 su bardağı tavuk suyu
*1 patates
*1 havuç
*1 soğan
*2 diş sarımsak
*1 5 su bardağı kırmızı mercimek
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı nane, tuz ( damak tadınıza göre )
Tavuk Suyuna Miss Gibi Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
Tencereye tavuk suyumuzu ve yıkayıp kabuklarını soyduğumuz sebzelerimizi doğrayarak alıyoruz Ocağın altını açıyoruz Bu arada mercimeği iyice yıkayıp süzüyoruz Mercimeği de tencereye ekleyip tuz hariç diğer baharatları koyup pişiriyoruz Bu arada pişerken ortaya çıkan köpükleri kaşıkla alıp atıyoruz Mercimek ve sebzeler iyice piştikten sonra blender ile püre yapıyoruz Damak tadınıza göre tuzu ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz Benim tavuk suyum çok yağlı olduğu için üzerine tereyağı yakmadım Siz dilerseniz üzerine tereyağı ve pul biber yakabilirsiniz Afiyet olsun