iltasyazilim
FD Üye
Tavuk Suyuna Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı pirinç
*3 su bardağı tavuk suyu
*1 çay bardağı haşlanmış nohut
*Karabiber, tuz
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*34 damla limon suyu
Tavuk Suyuna Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı Merhabalar, sizlerle çocukluğumuzun efsane lezzetlerinden birini paylasacağım
Öncelikle pirincimizin nişastasını döküp lapa olmaması ve tane tane olması için tuzlu ılık suya ıslatıyoruz, bi 30 dk bu şekilde bekleyelim tenceremize 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı ve tereyağı alalım, yağları karıştırınca pilavınızın daha lezzetli olacağını göreceksiniz, daha sonra yağımız kızınca pirinçlerimizi ekleyip 45 dk kavuralım, pirinçler kavrulunca içine tavuk suyumuzu, nohutumuzu, ve bir tutam karabiberimizi ekleyelim, bu aşamada isterseniz tavuk parçaları da ekleyebilirsiniz, ben içine koymaktansa yanına tavuk yemeği yapmayı tercih ediyorum
Daha sonra tenceremize 34 damla limon suyu ekliyoruz ki pilavımız bembeyaz olsun, daha sonra tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar kapağını hiç açmıyoruz ve altını da kısıyoruz, suyunu çekince bir kez karıştırıp, ağzını havlu kağıtla kapatıp demlenmeye bırakıyoruz, böylece enfes pilavımız hazır, şimdiden deneyen herkese afiyet olsun??
*1 5 su bardağı pirinç
*3 su bardağı tavuk suyu
*1 çay bardağı haşlanmış nohut
*Karabiber, tuz
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*34 damla limon suyu
Tavuk Suyuna Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı Merhabalar, sizlerle çocukluğumuzun efsane lezzetlerinden birini paylasacağım
Öncelikle pirincimizin nişastasını döküp lapa olmaması ve tane tane olması için tuzlu ılık suya ıslatıyoruz, bi 30 dk bu şekilde bekleyelim tenceremize 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı ve tereyağı alalım, yağları karıştırınca pilavınızın daha lezzetli olacağını göreceksiniz, daha sonra yağımız kızınca pirinçlerimizi ekleyip 45 dk kavuralım, pirinçler kavrulunca içine tavuk suyumuzu, nohutumuzu, ve bir tutam karabiberimizi ekleyelim, bu aşamada isterseniz tavuk parçaları da ekleyebilirsiniz, ben içine koymaktansa yanına tavuk yemeği yapmayı tercih ediyorum
Daha sonra tenceremize 34 damla limon suyu ekliyoruz ki pilavımız bembeyaz olsun, daha sonra tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar kapağını hiç açmıyoruz ve altını da kısıyoruz, suyunu çekince bir kez karıştırıp, ağzını havlu kağıtla kapatıp demlenmeye bırakıyoruz, böylece enfes pilavımız hazır, şimdiden deneyen herkese afiyet olsun??