iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 kg Tavuk pirzola
1 adet küçük soğan
SOSU İÇİN
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
Tarif
Tavuk etini terbiye etmek için sos malzemelerinin hepsini derin bir kabın içerisinde karıştırın
Pirzolaların derilerini temizleyerek hazırladığınız sosun içerisine atın
Sosa iyice bulanmasını sağlayın pirzolaların
Yaklaşık bir saat kadar bu sosun içerisinde kalmalı etler
Düdüklü tencerenin dibine sosun içinden alarak etleri dizin
Etlerin ortasına soyulmuş tüm soğanı yerleştirin
Ocağın ayarını açarak tencerenin kapağını kapatın
Buhar çıkışı başladığında ocağın altını kısın
Yaklaşık 3040 dakika arasında yemeğimizi pişiriyoruz
Yemeğe su konulmayacak ayrıca belirtmek istedim
yemek piştikten sonra düdüklü tencerenin havasının çıkmasını sağladıktan sonra etleri çok az yağda tavada kızartın
Ardından servis tabağına alın
Alıntıdır
1 kg Tavuk pirzola
1 adet küçük soğan
SOSU İÇİN
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
Tarif
Tavuk etini terbiye etmek için sos malzemelerinin hepsini derin bir kabın içerisinde karıştırın
Pirzolaların derilerini temizleyerek hazırladığınız sosun içerisine atın
Sosa iyice bulanmasını sağlayın pirzolaların
Yaklaşık bir saat kadar bu sosun içerisinde kalmalı etler
Düdüklü tencerenin dibine sosun içinden alarak etleri dizin
Etlerin ortasına soyulmuş tüm soğanı yerleştirin
Ocağın ayarını açarak tencerenin kapağını kapatın
Buhar çıkışı başladığında ocağın altını kısın
Yaklaşık 3040 dakika arasında yemeğimizi pişiriyoruz
Yemeğe su konulmayacak ayrıca belirtmek istedim
yemek piştikten sonra düdüklü tencerenin havasının çıkmasını sağladıktan sonra etleri çok az yağda tavada kızartın
Ardından servis tabağına alın
Alıntıdır