iltasyazilim
FD Üye
TAVUK TARTALET
MALZEMELER
Hamur malzemesi :
350 gr un
175 gr margarin
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
100 ml ılık su
iç malzemesi :
500 gr haşlanmış tavuk göğsü
2 çorba kaşığı mayonez
1 kutu kuşkonmaz
2 çay kaşığı limon suyu
8 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı krema
dereotu
zencefil
tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip bir kaba boşaltın, tuz ve erimiş margarinle karıştırın Su ve bir yumurta sarısını ilave edip, yoğurun, jelatin ya da alüminyum folyo sarıp 12 saat buzdolabında bekletin Oniki adet eşit parçaya kesip, daha önceden yağladığınız küçük tart kaplarına merdane ile yuvarlak bir şekilde açarak dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, evvelden ısıttığınız fırında ononbeş dakika kadar pişirin
Kuşkonmazları küçük parçalara bölüp, tavukla karıştırın Zeytinyağ, limon ve zencefili birlikte çırpın, tavuğun üzerine boşaltın Üzerini kapattıktan sonra yarım saat kadar bekletip, süzün Krema, mayonez, kıyılmış dereotu ve tuz ile birlikte karıştırıp, önceden pişirip ılık tartaletlerin üzerlerine kouduğunuz tavuklann üzerlerine dökün Dereotuyla süsleyip servis yapın
MALZEMELER
Hamur malzemesi :
350 gr un
175 gr margarin
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
100 ml ılık su
iç malzemesi :
500 gr haşlanmış tavuk göğsü
2 çorba kaşığı mayonez
1 kutu kuşkonmaz
2 çay kaşığı limon suyu
8 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı krema
dereotu
zencefil
tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip bir kaba boşaltın, tuz ve erimiş margarinle karıştırın Su ve bir yumurta sarısını ilave edip, yoğurun, jelatin ya da alüminyum folyo sarıp 12 saat buzdolabında bekletin Oniki adet eşit parçaya kesip, daha önceden yağladığınız küçük tart kaplarına merdane ile yuvarlak bir şekilde açarak dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, evvelden ısıttığınız fırında ononbeş dakika kadar pişirin
Kuşkonmazları küçük parçalara bölüp, tavukla karıştırın Zeytinyağ, limon ve zencefili birlikte çırpın, tavuğun üzerine boşaltın Üzerini kapattıktan sonra yarım saat kadar bekletip, süzün Krema, mayonez, kıyılmış dereotu ve tuz ile birlikte karıştırıp, önceden pişirip ılık tartaletlerin üzerlerine kouduğunuz tavuklann üzerlerine dökün Dereotuyla süsleyip servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.