Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Yeşil Yumurtladı

Tavuk Yeşil Yumurtladı
0
146

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
imagestavukyesilyumurtladi5ad7a896d0103

Yeşil Yumurtlayan Tavuk

Canakkale Bayramic ilcesi'nin, Zeytinli koyunde ciftcilikle gecimini sağlayan ve evinin bahcesinde mısır ve buğdayla yıllardır tavuk besleyen Hakan Sonmez (40), bir sure once kuluckaya yatan tavuğunun altına birkac yumurta bıraktı

Urettiği civcivleri buyuten Sonmez, gecen hafta bunlardan birinin ilk yumurtasının yeşil kabuklu olduğu gorunce şaşkına dondu

Hayatında ilk kez yeşil kabuklu yumurta gorduğunu ifade eden Sonmez, yıllardır buğday ve mısırla tavuk beslediğini, şu anda 18 kanatlı hayvanının olduğunu soyledi

Dışardan hic tavuk almadığını ve surekli kuluckaya yatırarak kendilerinin urettiğini anlatan Sonmez, şunları kaydetti:

Gecen hafta yumurta toplamak icin kumese gittiğimde yumurtaların arasında bir adet yeşil kabuklu buldum Hangisinin yumurtladığını birkac gun sonra tespit edebildim; kendi yetiştirdiğim tavuklardan biri, ilk kez yumurtladı ve o da yeşil kabuklu oldu Bu tavuk, gunaşırı yumurtluyor, şu ana kadar aynı renkte 3 yumurta oldudedi

Guney Amerika Kokenli Irk

Canakkale Onsekiz Mart Universitesi (COMU) Ziraat Fakultesi Oğretim Uyesi Prof Dr Turker Savaş, ''Tavuklar icinde bu tur yumurtlayan 23 ırk var Bunlar bize ait değil, Guney Amerika kokenli Bunların en onemli ozelliği hem yeşil yumurtlamaları hem de kemiklerinin de benzer bir renkte olması'' dedi Savaş, bu tip yumurtaların diğerlerinden icerik yonunden hic bir farkı bulunmadığını kaydetti

kaynak:trthaber

858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt