Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Açık Börek

Tavuklu Açık Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEME LİSTESİ:

3 su b un
yarım pk yaş maya
1 çay b sulu yoğurt
yarım çay b zeytinyağı
tuz
su

ÜZERİ İÇİN:

300 gr tavuk
1 soğan
1 kırmızı biber
4 yeşil biber
1 tutam maydanoz
1 çorba k domates salçası
1 çorba k biber salçası
kaşar peyniri
tuz
karabiber



HAZIRLANIŞI:

Unu karıştırma kabına alıyoruz Tuzunu atıyoruz, ortasını havuz gibi açıyoruz Ortaya yaş mayayı koyuyoruz Mayanın üzerine sulu yoğurdu ve zeytinyağını döküyoruz Az ılık su koyuyoruz Ortadaki sıvıları karıştırarak mayayı elimizle eritiyoruz Ortadan kenarlara doğru açılarak hamuru yoğuruyoruz Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz Hamuru merdaneyle yuvarlak tepsi büyüklüğünde açıyoruz

Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz İçine hamuru yerleştiriyoruz Tavuk etini minik minik doğruyoruz Kırmızı ve yeşil biberleri de küçük küp şeklinde doğruyoruz Soğanı ve maydanozu da doğruyoruz Doğradığımız malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz Tuzunu ve karabiberini atıyoruz ve iyice yoğuruyoruz Hamurun üzerine harcımızı döküyoruz ve elimizle yayıyoruz Hamuru tepside mayalandırmaya bırakıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Pişmesine yakın fırından çıkarıyoruz ve kaşar peyniri rendeleyerek tekrar fırına veriyoruz

Kaynak : Oktay Usta
 
858,497Konular
981,934Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt