iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Arpa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*450 gram kuşbaşı tavuk göğsü
*3 bardak arpa şehriye
*56 bardak sıcak su
*Tuz
*Sıvı yağ(kavurma işlemi)
Tavuklu Arpa Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Pilav tenceremize bir miktar sıvı yağ ekleyip tavuklarımızı kavuruyoruz
*Suyunu salıp tekrar çektiğinde arpa şehriye ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
*Arpa şehriyemizin rengi değişene dek kavuruyoruz
*Sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip altı kısık ayarda kapağı kapalı pişiriyoruz(suyumuz yetersiz gelirse ekleme yapabiliriz, benim tam ayarında oldu)
Servise hazır, afiyet olsun
*450 gram kuşbaşı tavuk göğsü
*3 bardak arpa şehriye
*56 bardak sıcak su
*Tuz
*Sıvı yağ(kavurma işlemi)
Tavuklu Arpa Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Pilav tenceremize bir miktar sıvı yağ ekleyip tavuklarımızı kavuruyoruz
*Suyunu salıp tekrar çektiğinde arpa şehriye ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
*Arpa şehriyemizin rengi değişene dek kavuruyoruz
*Sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip altı kısık ayarda kapağı kapalı pişiriyoruz(suyumuz yetersiz gelirse ekleme yapabiliriz, benim tam ayarında oldu)
Servise hazır, afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.