iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi
Resimli Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası
Malzemeler
Tavuk Ayak ya da Göğüs Eti
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Yemek Kaşığı Arpa Şehriye
1 Yemek Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Yemek Kaşığı Maydanoz
12 Akarsu Kaşığı Karabiber
1 Su Bardağı Soğuk Su
5 Su Bardağı Kaynar Tavuk Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tuzlu
Yapılışı
Tavuk ayak ya da göğüs kocaman parçalara ayrılacak, yıkanacak ve süzülecek Yerinde bir tencere içerisine alınacak, üzerini iki parmak geçesi su ve 1 tatlı kaşığı tuzlu ilave ettikten sonradan, yüksek ısıda tencere kaynatılacak Tencere kapağı kesik kesik kapatılacak, ocak ısısı düşük konuma alınacak ve etler 25 dakika haşlanacak Haşlanan etler doğranacak ya da elle minik parçalara ayrılacak Haşlama suyu çorba için kullanılacakÜzerine kıyılmış maydonoz serpin *
Resimli Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası
Malzemeler
Tavuk Ayak ya da Göğüs Eti
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Yemek Kaşığı Arpa Şehriye
1 Yemek Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Yemek Kaşığı Maydanoz
12 Akarsu Kaşığı Karabiber
1 Su Bardağı Soğuk Su
5 Su Bardağı Kaynar Tavuk Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tuzlu
Yapılışı
Tavuk ayak ya da göğüs kocaman parçalara ayrılacak, yıkanacak ve süzülecek Yerinde bir tencere içerisine alınacak, üzerini iki parmak geçesi su ve 1 tatlı kaşığı tuzlu ilave ettikten sonradan, yüksek ısıda tencere kaynatılacak Tencere kapağı kesik kesik kapatılacak, ocak ısısı düşük konuma alınacak ve etler 25 dakika haşlanacak Haşlanan etler doğranacak ya da elle minik parçalara ayrılacak Haşlama suyu çorba için kullanılacakÜzerine kıyılmış maydonoz serpin *