iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Bademli Pilav (Şahane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*1 bütün tavuk
*Tavuğu haşlarken
*Su
*Tuz
*Tane karabiber ( 56 adet)
*Kurutulmuş acı biber ( 56 adet)
*Küçük bir parça limon
*Bir çimdik kekik ( çok az )
Pilav İçin
*Kişi sayısına göre pirinç ( Ben 1, 5 kase kullandım )
*Tavuk suyu ( Ben 3 kase kullandım pirincin su çekme miktarına göre ayarlayabilirsiniz)
*Zeytinyağı
*Tereyağı
*Badem (Yarım su bardağı kadar)
Tavuklu Bademli Pilav (Şahane Lezzet) Tarifi Yapılışı
Bizim vazgeçilmez ve ennnn çok sevilen pilavımız, bizim davet sofralarımızın olmazsa olmazı tavuklu pilav tarifini paylaşmak istedim Basit bir tarif diye düşünebilirsiniz ama daha önce tavuklu pilavı bu şekilde yapmadıysanız mutlaka denemelisiniz, mutlaka bütün tavuk kullanmanızı tavsiye ediyorum Bu pilavın üzerine kullanılan kuru yemiş herkesin damak tadına göre değişir yer fıstığı, Antep fıstığı ve badem Bizim için badem olmazsa olmazı, bademler büyük olursa kabuğunu soyduktan sonra kavurmadan ikiye kesin bu şekilde daha ince gevrek ve güzel olur Benim kullandığım pirinç Karacadağ pirinçi ve çok su çekiyor siz istediğiniz pirinçi kullanabilirsiniz ve suyunu da kendi kullandığınız pirince göre ayarlayın
*1 bütün tavuk
*Tavuğu haşlarken
*Su
*Tuz
*Tane karabiber ( 56 adet)
*Kurutulmuş acı biber ( 56 adet)
*Küçük bir parça limon
*Bir çimdik kekik ( çok az )
Pilav İçin
*Kişi sayısına göre pirinç ( Ben 1, 5 kase kullandım )
*Tavuk suyu ( Ben 3 kase kullandım pirincin su çekme miktarına göre ayarlayabilirsiniz)
*Zeytinyağı
*Tereyağı
*Badem (Yarım su bardağı kadar)
Tavuklu Bademli Pilav (Şahane Lezzet) Tarifi Yapılışı
Bizim vazgeçilmez ve ennnn çok sevilen pilavımız, bizim davet sofralarımızın olmazsa olmazı tavuklu pilav tarifini paylaşmak istedim Basit bir tarif diye düşünebilirsiniz ama daha önce tavuklu pilavı bu şekilde yapmadıysanız mutlaka denemelisiniz, mutlaka bütün tavuk kullanmanızı tavsiye ediyorum Bu pilavın üzerine kullanılan kuru yemiş herkesin damak tadına göre değişir yer fıstığı, Antep fıstığı ve badem Bizim için badem olmazsa olmazı, bademler büyük olursa kabuğunu soyduktan sonra kavurmadan ikiye kesin bu şekilde daha ince gevrek ve güzel olur Benim kullandığım pirinç Karacadağ pirinçi ve çok su çekiyor siz istediğiniz pirinçi kullanabilirsiniz ve suyunu da kendi kullandığınız pirince göre ayarlayın