Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Beğendi

Tavuklu Beğendi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tavuklu Beğendi Malzemeleri
5 – 6 parça kemiksiz tavuk but

Tavuk Marinesi için Malzemeler
1 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı soya sosu
½ limon suyu
6 diş sarımsak – ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon

Beğendi için Malzemeler
3 – 4 adet bostan patlıcanı
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı tepeleme un
1,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
½ su bardağı eski kaşar – rende
Muskat – rende

Hazırlanışı

Marinasyon için;
Derin bir kapta marine için olan tüm malzemeleri iyice karıştırın, ardından tavuk etlerini içine koyup iyice bulayın Üzerini streç filmle kaplayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin

Beğendi için;
Patlıcanları közleyin
Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kısık ateşte altın rengine dönene kadar kavurun ve ateşten alın Közlenmiş patlıcanları unlu karışıma ekleyin Tencereyi tekrar kısık ateş üzerine alın, karışımı ezerek hepsini birbirine iyice yedirin Ardından üzerine rende kaşarı ekleyerek karıştırın
Tencereyi ateşten alın Hazırladığınız beğendi karışımını bir fırın kabına dökün Üzerine tuz, rende muskat ve ılık sütü ekleyerek hafif karıştırın, kıvam alınca kenara alın

Tavuk için;
Tavayı ocağa alıp ısıtın, tavukları arkalı önlü pişirin Pişen tavukları kesme tahtasına alın ve ince dilimler halinde kesin Bir servis tabağına altta beğendi, üstte tavuklar olacak şekilde yerleştirin ve sıcak servis edin


 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt