Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar

Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım top karnabahar
*300400 gram tavuk bonfile
*1 adet ince doğranmış soğan
*1 adet biber
*1 adet domates
*1 tatlı kaşığı salça
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kaşığı kekik
*Az sıvı yağ

Beşamel sos için;


*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı un
*3 5 su bardağı süt
*Tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;


*Rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı İlk olarak karnabaharı top top ayırıp tuzlu su da haşlıyoruz Küp küp doğranmış tavukları az sıvı yağ da kavuruyoruz Suyunu çekmeye başlayınca 1 adet doğranmış soğanı ilave ediyoruz Soğanlar ölünce 1 adet doğranmış biber ve rendelenmiş domatesi ilave ediyoruz 1 tatlı kaşığı salçayı da ilave edip çok az su ekleyip suyunu çekmeye bırakıyoruz
Beşamel sosu hazırlıyoruz Unu tereyağıyla rengi hafif değişene kadar kavuruyoruz Sütü ilave edip pişiriyoruz Kıvam alınca tuzunu ve karabiberini ilave edip ocaktan alıyoruz
Borcama önce haşlanmış karnabaharı yayıyoruz üzerine tavuğu yayıp beşamel sosu da eşit şekilde dağıtıp, kaşar peyniri serpiyoruz 180 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz AFİYET OLSUN
 
858,496Konular
982,395Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt