iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Bezelyeli Patatesli Yemeğim Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr tavuk göğsü
*Yarım kg bezelye
*4 adet orta boy patates
*1 adet orta boy soğan
*1 adet yeşil biber
*1 dolu yemek kaşığı salça
*Karabiber, kimyon, kırmızı tozbiber (ben herbirinden birer çay kaşığı kullandım)
*Tuz
*Su
*Zeytinyağı veya sıvı yağ
Tavuklu Bezelyeli Patatesli Yemeğim Tarifi Yapılışı Etimizi ve patatesimizi küp küp doğruyoruz ve güzelce yıkıyoruz
Uygun bir tavaya yağımızı alıp kızdırıyoruz daha sonra üzerine rendelenmiş soğanımızı ekleyip kavuruyoruz Biraz kavrulunca üzerine ince ince doğradığımız biberi ekliyoruz 12 dk daha kavrulunca eti ilave ediyoruz Rengi dönene kadar kavrulsun Rengi dönünce salçamızı ilave edip bir dakika kadar daha kavuruyoruz Daha sonra patatesleri ve ayıklanıp yıkanmış bezelyeleri ekliyoruz Hepsini 5 dakika kadar kavuruyoruz Kavrulduktan sonra üzerini kapatacak kadar su ekliyoruz (sulu sevenler biraz miktarı arttırabilir) tuzunu ve baharatları ekleyip orta ateşte 30 dakika pişiriyoruz
*500 gr tavuk göğsü
*Yarım kg bezelye
*4 adet orta boy patates
*1 adet orta boy soğan
*1 adet yeşil biber
*1 dolu yemek kaşığı salça
*Karabiber, kimyon, kırmızı tozbiber (ben herbirinden birer çay kaşığı kullandım)
*Tuz
*Su
*Zeytinyağı veya sıvı yağ
Tavuklu Bezelyeli Patatesli Yemeğim Tarifi Yapılışı Etimizi ve patatesimizi küp küp doğruyoruz ve güzelce yıkıyoruz
Uygun bir tavaya yağımızı alıp kızdırıyoruz daha sonra üzerine rendelenmiş soğanımızı ekleyip kavuruyoruz Biraz kavrulunca üzerine ince ince doğradığımız biberi ekliyoruz 12 dk daha kavrulunca eti ilave ediyoruz Rengi dönene kadar kavrulsun Rengi dönünce salçamızı ilave edip bir dakika kadar daha kavuruyoruz Daha sonra patatesleri ve ayıklanıp yıkanmış bezelyeleri ekliyoruz Hepsini 5 dakika kadar kavuruyoruz Kavrulduktan sonra üzerini kapatacak kadar su ekliyoruz (sulu sevenler biraz miktarı arttırabilir) tuzunu ve baharatları ekleyip orta ateşte 30 dakika pişiriyoruz