Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu bezelyeli pilav

Tavuklu bezelyeli pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeleri
250 gram Amerikan Pirinci
200 gr Tavuk
50 gram Tereyağı
1 çay bardağı Fındık Yağı
1 tutam Maydanoz
3 adet Yumurta
25 gram dolmalık fıstık
Yeteri kadar su
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet orta boy Domates
2 adet sivri biber
Tuz , Karabiber

Hazırlanışı
Tavuğu haşlayıp elinizle didikleyin ve kenara alın
Tereyağını ve fındık yağını bir tencereye alıp kızdırın
Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ve dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun Daha sonra üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin
Tuz ve karabiber ilave edin Didiklenmiş tavuk etini ilave edin
Pilav suyunu tamamen çekene kadar pişirin Altını kapatıp üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin Pilavın üzerine kağıt havlu koyup kapağı kapalı olarak 10 dakika demlenmeye bırakın
Diğer taraftan yumurtaları çırpıp her birinden birer adet omlet yapın
Omletler hazır olunca bir tanesini alıp komposto kasesinin içine yerleştirin Ortasına pilav koyup kenarlarını toplayın ve ters çevirerek bir fırın tepsisine yerleştirin
Kalan omletleri de bu şekilde hazırlayın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirerek servis tabağına alın
Haşlanmış bezelye, domates ve biber dilimleri eşliğinde servis yapın
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt