iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*500 gr kemiksiz tavuk göğsü
*2 domates
*3 sivri biber
*1 orta boy soğan
*Yarım demet maydanoz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Kekik
*Pulbiber
Sos için;
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu
Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle minik minik doğradığımız tavuk göğsü tencereye alınarak haşlanır Tavuklar suyunu çektikten sonra sıvı yağ eklenir Hafif pembeleşince biber ve soğan eklenip kavrulur Sonra domatesler rendelenip üzerine eklenir ve pişmeye bırakılır Piştikten sonra maydanoz ve baharatlar da eklenir ve soğumaya bırakılır Fırın kabı yağlanır ve sırayla yufka ve sos gezdirilir Orta kısmına iç harç eklendikten sonra tekrar yufka ve sos eklenir Yufkalar bittikten sonra kalan sos üzerine gezdirilir ve yumurtası sarısı sürülür en son çörek otu serpilir ve 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Afiyet olsun
*4 adet yufka
*500 gr kemiksiz tavuk göğsü
*2 domates
*3 sivri biber
*1 orta boy soğan
*Yarım demet maydanoz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Kekik
*Pulbiber
Sos için;
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu
Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle minik minik doğradığımız tavuk göğsü tencereye alınarak haşlanır Tavuklar suyunu çektikten sonra sıvı yağ eklenir Hafif pembeleşince biber ve soğan eklenip kavrulur Sonra domatesler rendelenip üzerine eklenir ve pişmeye bırakılır Piştikten sonra maydanoz ve baharatlar da eklenir ve soğumaya bırakılır Fırın kabı yağlanır ve sırayla yufka ve sos gezdirilir Orta kısmına iç harç eklendikten sonra tekrar yufka ve sos eklenir Yufkalar bittikten sonra kalan sos üzerine gezdirilir ve yumurtası sarısı sürülür en son çörek otu serpilir ve 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.