iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 Su Bardağı Buğday
6 Tane Ceviz Içi
1 Tane Közlenmiş Kırmızı Biber
4 Tane Kuru Kayısı
1 Tutam Roka
1 Tane Salatalık Turşusu
1 Parça Tavuk Eti
1 çay Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
2 çorba Kaşığı Zeytinyağı
Hazırlanış Aşamaları
İstediğimiz miktarda aldığımız tavuk etimizi ızgarada pişirdikten sonra jülyen doğrayınız Daha sonra rokayı yıkayıp suyunu iyice süzünüz ve kuruması için bırakınız 4 adet kayısımızın her birini 4 paçaya ayırınız Kuruyan rokayı servis tabağına alınız Parçaladığımız kayısıları, ceviz içlerini, limon kabuğun, zar şeklinde doğradığımız közlenmiş biberi ve diri olacak şekilde haşlanmış buğdayı üzerine ekleyiniz Karışımı iyice harmanlayınız Sosumuzu yapmak için zeytinyağını, nar ekşisini ve rendelediğimiz limon kabuklarını ilave ediniz Tekrar iyice karışana kadar harmanlayınız Tavuklu Buğdaylı Salatamız servise hazırdır Afiyet olsun Dilerseniz malzemeleri daha fazla kullanarak daha fazla kişiye bu salatayı yapabilirsiniz
Kaynak : superanneorg
1 Su Bardağı Buğday
6 Tane Ceviz Içi
1 Tane Közlenmiş Kırmızı Biber
4 Tane Kuru Kayısı
1 Tutam Roka
1 Tane Salatalık Turşusu
1 Parça Tavuk Eti
1 çay Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
2 çorba Kaşığı Zeytinyağı
Hazırlanış Aşamaları
İstediğimiz miktarda aldığımız tavuk etimizi ızgarada pişirdikten sonra jülyen doğrayınız Daha sonra rokayı yıkayıp suyunu iyice süzünüz ve kuruması için bırakınız 4 adet kayısımızın her birini 4 paçaya ayırınız Kuruyan rokayı servis tabağına alınız Parçaladığımız kayısıları, ceviz içlerini, limon kabuğun, zar şeklinde doğradığımız közlenmiş biberi ve diri olacak şekilde haşlanmış buğdayı üzerine ekleyiniz Karışımı iyice harmanlayınız Sosumuzu yapmak için zeytinyağını, nar ekşisini ve rendelediğimiz limon kabuklarını ilave ediniz Tekrar iyice karışana kadar harmanlayınız Tavuklu Buğdaylı Salatamız servise hazırdır Afiyet olsun Dilerseniz malzemeleri daha fazla kullanarak daha fazla kişiye bu salatayı yapabilirsiniz
Kaynak : superanneorg