iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 küçük tüm tavuk
*2 su bardağı bulgur
*4 su bardağı su(pişen tavuğun suyu kullanılırsa daha lezzetli olur)
*2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yeterince tuz
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Tüm tavuğu yıkayıp düdüklü tencereye alalım, suyu üzerini geçmeli ve yeterince tuz atıp kapağını kapatıp iyice pişirelim
*Pişen tavuğu bir tabağa alıp biraz soğumasını bekleyelim
*Bu arada bir tencereye tereyağı ve sıvı yağımızı alıp iyice eritelim, üzerine kaynar tavuk suyumuzu(4 su bardak) ilave edelim ve kaynayan suya 2 bardak bulgurumuzu ve tuzumuzu da ekleyip tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirelim
*Pilav pişerken tavuğumuzu iyice küçük küçük parçalara ayıralım kalıbımıza(ben kalpli kalıp tercih ettim?)
*İlk olarak parçaladığımız tavukları koyup iyice kaşık yardımıyla bastıralım
*Sonra da pişirip biraz dinlendirdiğimiz bulgur pilavımızı kalıba tavuğun üzerine kaşıkla bastırarak yayalım
*Servis tabağımıza kalıbımızı ters çevirip sıcak sıcak afiyetle yiyelim???
*1 küçük tüm tavuk
*2 su bardağı bulgur
*4 su bardağı su(pişen tavuğun suyu kullanılırsa daha lezzetli olur)
*2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yeterince tuz
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Tüm tavuğu yıkayıp düdüklü tencereye alalım, suyu üzerini geçmeli ve yeterince tuz atıp kapağını kapatıp iyice pişirelim
*Pişen tavuğu bir tabağa alıp biraz soğumasını bekleyelim
*Bu arada bir tencereye tereyağı ve sıvı yağımızı alıp iyice eritelim, üzerine kaynar tavuk suyumuzu(4 su bardak) ilave edelim ve kaynayan suya 2 bardak bulgurumuzu ve tuzumuzu da ekleyip tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirelim
*Pilav pişerken tavuğumuzu iyice küçük küçük parçalara ayıralım kalıbımıza(ben kalpli kalıp tercih ettim?)
*İlk olarak parçaladığımız tavukları koyup iyice kaşık yardımıyla bastıralım
*Sonra da pişirip biraz dinlendirdiğimiz bulgur pilavımızı kalıba tavuğun üzerine kaşıkla bastırarak yayalım
*Servis tabağımıza kalıbımızı ters çevirip sıcak sıcak afiyetle yiyelim???