iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Büryan Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı pirinç (önceden ıslatılmış)
*1 haşlanmış tavuk eti
*4 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*4 buçuk bardak tavuk suyu
*Yarım bardak nohut veya bezelye (haşlanmış)
*Tuz
Tavuklu Büryan Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçi tepsiye yayıyoruz, üzerine tavuk etini diziliyoruz ve aralarına tereyağ koyuyoruz ,sıvı yağ gezdiriyoruz, isterseniz nohut veya bezelye de dizin ve tuzunu serpiyoruz Suyumuzu ilave edip üstüne fırına dayanıklı kapak kapatıp pirinç suyunu çekene kadar pişiriyoruz Suyunu çektikten sonra (20 dk) kapağı alıp (10 dk )daha ustu kızarana kadar 200 ° fırında 30 dk pişiriyoruz büryan pilavımız hazır afiyet olsun
*3 su bardağı pirinç (önceden ıslatılmış)
*1 haşlanmış tavuk eti
*4 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*4 buçuk bardak tavuk suyu
*Yarım bardak nohut veya bezelye (haşlanmış)
*Tuz
Tavuklu Büryan Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçi tepsiye yayıyoruz, üzerine tavuk etini diziliyoruz ve aralarına tereyağ koyuyoruz ,sıvı yağ gezdiriyoruz, isterseniz nohut veya bezelye de dizin ve tuzunu serpiyoruz Suyumuzu ilave edip üstüne fırına dayanıklı kapak kapatıp pirinç suyunu çekene kadar pişiriyoruz Suyunu çektikten sonra (20 dk) kapağı alıp (10 dk )daha ustu kızarana kadar 200 ° fırında 30 dk pişiriyoruz büryan pilavımız hazır afiyet olsun