iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Çin Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*Yufka
*Sıvı yağ
İç harcı için:
*34 tane orta boy patates
*250 gram tavuk göğsü
*34 yemek kaşığı bezelye ve ya garnitür
*Tuzkarabiberpul biberkırmızı toz biber
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için :
*Galata unu ve ya robotta çekilmiş bayat ekmek
*1 yumurta
Tavuklu Çin Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar yapımı gayet kolay ve enfes bir börek Galata unuyla da çıtır çıtır oluyor kesinlikle denemenizi öneriyorum Hadi buyurun yapılışına
Öncelikle iç harcımız için tavamıza sıvı yağ koyuyoruz ve küçük küçük küp şeklinde doğradığımız patatesi koyup pişiriyoruz biraz yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz
Sonrasında yine küp şeklinde doğradığımız tavuk göğsünü De ekliyoruz ve ikisini iyice pişiriyoruz 5 dk da pişiyorlar zaten sonrasında garnitür ve ya bezelyeyi ve baharatları ekleyip altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Diğer tarafta yufkalarımızı üçgen şeklinde kesiyoruz ben hazır üçgen yufka kullandım
İki kat olacak yufkalarımız ve arasına yağ sürmemiz gerekiyor İç harcını da koyup rulo olacak şekilde sarıyoruz ( Ucu açılmasın diye biraz suya batırıyorum ben )
Ve böreklerimizi önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsimize diziyoruz ve yaklaşık 20 dk üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz İsterseniz sadece üzerilerine de galeta unu serpebilirsiniz ve ya galete unu yoksa ekmeği robotta çekip de yapabilirsiniz Böylelikle daha çıtır bir hal alıyor ve böreğimiz hazır
Denemek isteyenlere afiyet olsun arkadaşlar selamlar
*Yufka
*Sıvı yağ
İç harcı için:
*34 tane orta boy patates
*250 gram tavuk göğsü
*34 yemek kaşığı bezelye ve ya garnitür
*Tuzkarabiberpul biberkırmızı toz biber
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için :
*Galata unu ve ya robotta çekilmiş bayat ekmek
*1 yumurta
Tavuklu Çin Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar yapımı gayet kolay ve enfes bir börek Galata unuyla da çıtır çıtır oluyor kesinlikle denemenizi öneriyorum Hadi buyurun yapılışına
Öncelikle iç harcımız için tavamıza sıvı yağ koyuyoruz ve küçük küçük küp şeklinde doğradığımız patatesi koyup pişiriyoruz biraz yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz
Sonrasında yine küp şeklinde doğradığımız tavuk göğsünü De ekliyoruz ve ikisini iyice pişiriyoruz 5 dk da pişiyorlar zaten sonrasında garnitür ve ya bezelyeyi ve baharatları ekleyip altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Diğer tarafta yufkalarımızı üçgen şeklinde kesiyoruz ben hazır üçgen yufka kullandım
İki kat olacak yufkalarımız ve arasına yağ sürmemiz gerekiyor İç harcını da koyup rulo olacak şekilde sarıyoruz ( Ucu açılmasın diye biraz suya batırıyorum ben )
Ve böreklerimizi önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsimize diziyoruz ve yaklaşık 20 dk üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz İsterseniz sadece üzerilerine de galeta unu serpebilirsiniz ve ya galete unu yoksa ekmeği robotta çekip de yapabilirsiniz Böylelikle daha çıtır bir hal alıyor ve böreğimiz hazır
Denemek isteyenlere afiyet olsun arkadaşlar selamlar