iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
3 parça tavuk göğsü
4 orta boy patates
56 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Galata unu
12 çay bardağı süt
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Tavukları küp küp doğruyoruz Derin bir kaba alıyoruz Sarımsağı içine rendeliyoruz Sütü tuzunu ve zeytin yağını da koyup karıştırıyoruz Bu karışımı buzdolabında 1 saat bekletiyorum Bu arada patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz yeşil biberleri de doğrayıp arkadan onları da kızartıyoruz ve servis edeceğimiz kaba altta patatesler üstte biberler olmak üzere koyuyoruz (Kırmızı biberle de güzel oluyor size kalmış)
Marine ettiğimiz tavukları güzelce galata ununa bulayıp kızgın ve bol sıvı yağ da altın sarısı olana dek kızartıyoruz Patates ve biberlerin üzerine tavukları da koyup ister sade ister domates sosu veya yoğurt ile servis ediyoruz Afiyet olsun
nefisyemektarifleri
3 parça tavuk göğsü
4 orta boy patates
56 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Galata unu
12 çay bardağı süt
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Tavukları küp küp doğruyoruz Derin bir kaba alıyoruz Sarımsağı içine rendeliyoruz Sütü tuzunu ve zeytin yağını da koyup karıştırıyoruz Bu karışımı buzdolabında 1 saat bekletiyorum Bu arada patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz yeşil biberleri de doğrayıp arkadan onları da kızartıyoruz ve servis edeceğimiz kaba altta patatesler üstte biberler olmak üzere koyuyoruz (Kırmızı biberle de güzel oluyor size kalmış)
Marine ettiğimiz tavukları güzelce galata ununa bulayıp kızgın ve bol sıvı yağ da altın sarısı olana dek kızartıyoruz Patates ve biberlerin üzerine tavukları da koyup ister sade ister domates sosu veya yoğurt ile servis ediyoruz Afiyet olsun
nefisyemektarifleri