iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Enginar (bu mevsimde konserve) 1 adet tavuk göğsü 1 tane soğan 1 büyük kavanoz garnütür (kendiniz patates,havuçbezelye haşlayıp hazırlayabilirsiniz) 1 kaşık un 1 kaşık soya sosu 1 limonun suyu Yarım bardak kadar zeytinyağı Tuz Yapılışı
Pilav tenceresinde 2 bardak kadar suyu, 1 kaşık unu, limon suyunu, zeytinyağının yarısını koyup karıştırıyoruz Enginarları içine ters kapatıp, bir süre böyle haşlıyoruz (bu haliyle çekmeyi unutmuşum) Altını kapatıp enginarları düz çeviriyoruz Aynı tencerede suyunda pişireceğiz Bir başka tavada 1 soğanı ince ince doğrayıp kalan zeytinyağında kavuruyoruz Tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz Onlarıda bir güzel kavuruyoruz Garnütürünü, 1kaşık soya sosunu,tuzunu ekleyip karıştırıyoruz Enginarları bu harçla tepeleme dolduruyoruz Kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz Bazen evde varsa limonlu suda haşladığım mantarları da ekliyorum Afiyet olsun
Enginar (bu mevsimde konserve) 1 adet tavuk göğsü 1 tane soğan 1 büyük kavanoz garnütür (kendiniz patates,havuçbezelye haşlayıp hazırlayabilirsiniz) 1 kaşık un 1 kaşık soya sosu 1 limonun suyu Yarım bardak kadar zeytinyağı Tuz Yapılışı
Pilav tenceresinde 2 bardak kadar suyu, 1 kaşık unu, limon suyunu, zeytinyağının yarısını koyup karıştırıyoruz Enginarları içine ters kapatıp, bir süre böyle haşlıyoruz (bu haliyle çekmeyi unutmuşum) Altını kapatıp enginarları düz çeviriyoruz Aynı tencerede suyunda pişireceğiz Bir başka tavada 1 soğanı ince ince doğrayıp kalan zeytinyağında kavuruyoruz Tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz Onlarıda bir güzel kavuruyoruz Garnütürünü, 1kaşık soya sosunu,tuzunu ekleyip karıştırıyoruz Enginarları bu harçla tepeleme dolduruyoruz Kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz Bazen evde varsa limonlu suda haşladığım mantarları da ekliyorum Afiyet olsun