iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Firik Pilavı (Antep) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet tavuk but
*1 su bardağı firik
*Yarım su bardağı bulgur
*1 büyük soğan
*Çay kaşığı ucu ile salça
*1 su bardağından 2 parmak eksik haşlanmış nohut
*2 5 su bardağı haşladığımız tavuğun suyu
*Tuz
*Karabiber
Tavuklu Firik Pilavı (Antep) Tarifi Yapılışı Tavuklarımızı haşlıyoruz Sonra tenceremize yemeklik doğradığımız soğanı koyup kavuruyoruz Sonra içine yıkadığımız bulgur ve firiği koyuyoruz( ikisini karıştırıp bir kaba koyup üstüne soğuk su koyup yıkarsanız çöp sap falan suyun yüzüne çıkar) hafif pembemsi olacak şekilde kavuruyoruz Sonra 2 5 su bardağı tavuk suyunu koyuyoruz Nohutunu ve karabiber atıyoruz Tuzunu ayarlayıp ilk yüksek ateşte kaynayana kadar sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Servis ederken yüzüne haşladığımız tavukları koyuyoruz Dilerseniz siz et ile de yapabilirsiniz Afiyet olsun
*3 adet tavuk but
*1 su bardağı firik
*Yarım su bardağı bulgur
*1 büyük soğan
*Çay kaşığı ucu ile salça
*1 su bardağından 2 parmak eksik haşlanmış nohut
*2 5 su bardağı haşladığımız tavuğun suyu
*Tuz
*Karabiber
Tavuklu Firik Pilavı (Antep) Tarifi Yapılışı Tavuklarımızı haşlıyoruz Sonra tenceremize yemeklik doğradığımız soğanı koyup kavuruyoruz Sonra içine yıkadığımız bulgur ve firiği koyuyoruz( ikisini karıştırıp bir kaba koyup üstüne soğuk su koyup yıkarsanız çöp sap falan suyun yüzüne çıkar) hafif pembemsi olacak şekilde kavuruyoruz Sonra 2 5 su bardağı tavuk suyunu koyuyoruz Nohutunu ve karabiber atıyoruz Tuzunu ayarlayıp ilk yüksek ateşte kaynayana kadar sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Servis ederken yüzüne haşladığımız tavukları koyuyoruz Dilerseniz siz et ile de yapabilirsiniz Afiyet olsun