iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 küçük boy havuç
*1 avuç kadar bezelye
*12 parça tavuk göğsü
*1 su bardağı pirinç pilavlı
*Göz kararı şehriye
*Göz kararı yağ (zeytinyağı da kullandım)
*Göz kararı tuz
Tavuklu Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı
1
*Tavuklar haşlanır
*Pirinçler yarım saat önceden sıcak suda bekletilir
*Tavuklar haşlandıktan sonra tenceremize yağı koyuyoruz
*Önce şehriyelerimizi sonra yağda kavuralım
*Daha sonda haşlanmış tavukları küp küp doğrayıp ilave edelim
*Tavuklardan sonra küp küp doğradığımız havuçları ve bezelyeleri ilave edelim ve yağda kavuralım
*Daha sonra pirinci ilave edelim
*Bir iki dakika daha kavurup, başladığımız tavuk suyundan iki buçuk su bardağından biraz daha az su koyalım (garnitür de olduğu için suyu çekiyor)
*Tuzunu da ilave edip ocağın altını açalım
*Suyunu çektikten sonra ocağın altını kısalım Afiyet olsun
*1 küçük boy havuç
*1 avuç kadar bezelye
*12 parça tavuk göğsü
*1 su bardağı pirinç pilavlı
*Göz kararı şehriye
*Göz kararı yağ (zeytinyağı da kullandım)
*Göz kararı tuz
Tavuklu Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı
1
*Tavuklar haşlanır
*Pirinçler yarım saat önceden sıcak suda bekletilir
*Tavuklar haşlandıktan sonra tenceremize yağı koyuyoruz
*Önce şehriyelerimizi sonra yağda kavuralım
*Daha sonda haşlanmış tavukları küp küp doğrayıp ilave edelim
*Tavuklardan sonra küp küp doğradığımız havuçları ve bezelyeleri ilave edelim ve yağda kavuralım
*Daha sonra pirinci ilave edelim
*Bir iki dakika daha kavurup, başladığımız tavuk suyundan iki buçuk su bardağından biraz daha az su koyalım (garnitür de olduğu için suyu çekiyor)
*Tuzunu da ilave edip ocağın altını açalım
*Suyunu çektikten sonra ocağın altını kısalım Afiyet olsun