Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Harem Pilavı Tarifi Resimli

Tavuklu Harem Pilavı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tavuklu Harem Pilavı nasıl yapılır
Tavuklu Harem Pilavı hazırlanışı




Tavuklu Harem Pilavı malzemeleri:

1200 gramlık bir yarka
50 gram margarin yağı
2 baş soğan
3 diş sarımsak
12 akarsu kaşığı zencefil
2 baş karanfil
2 dere kaşığı dövülmüş kişniş
1 tutam dövülmüş kakule
1 çimdik safran
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
45 tatlı badem içi
1 tutam darulfülfül
yeteri dek tuzlu
1 kâse yoğurt

Tavuklu Harem Pilavı yapımı:

Tavuğun tüylerini yolup içini çıkarmalı, ince tüylerini tamir etmek için tütsülemeli ve bol suda içini, dışını en ince ayrıntısına kadar yıkamalı Tavuğu ahenkli bir şekilde parçalara bölmeli Yarka parçalarını yayvan bir porselen kâseye yerleştirmeli Havanda dövülecek iki diş sarmısağı yoğurtla en ince ayrıntısına kadar karıştırıp tavuk parçalarının üzerine dökmeli Yarka parçalarını vakit vakit çevirerek bunları bu marinatta iki saat kadar dinlendirmeli Toprak bir çömlekte margarin yağını eritmeli Buna rendelenmiş soğanla kalan sarmısağı katmalı Tahta kaşıkla karıştırarak soğanları kavururken bunların üzerlerine karanfille zencefil ve tuzu serpiştirmeli Soğanlar pembeleşince bir kâsede karıştırılmış olan kişniş, kakule, kimyon, safran, darulfülfül tozlarını ve kıyılmış tatlı badem içini katıp soğanla tamamen karıştırmalı

Bu karışımı fazla hafif bir ateşte beş dakika değin pişirdikten sonra marinatından çıkarılacak tavuk parçalarını bunların üzerine yaymalı ve bunların her yanını nar gibi kızartmalı
Yarka parçaları kızarınca marinatını derece derece katmalı ve tavuğu fazla hafif bir ateşte birbuçuk iki saat değin pişirmeli Tavuk pişince bunu bir servis tabağına almalı ve yanına tereyağlı bir pilâv olduğu halde sofraya götürmeli Sofrada tabaklara önce birer kâse içine doldurulup tepetaklak edilerek biçimli biçimde aktarılacak pilâvı koymalı Bunların üstüne yarkadan bir ya da iki parça oturtmalı Salçasını da gezdirerek döktükten sonra servis yapmalı

SIHHAT OLSUN


*
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt