iltasyazilim
FD Üye
500 gr tavuk göğsü 1 orta boy soğan 1 tane yumurta 1 tutam maydanoz Galeta unu veya biraz ekmek içi Tuz, karabiber (isteğe göre diğer baharatlardan) Püresi için:
4 tane orta boy patates 1 buçuk çay bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı Sosu için:
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ 1 buçuk yemek kaşığı salça 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı fesleğen 1 buçuk su bardağı su Tuz, pulbiber Rendelenmiş kaşar peynir (ya pürenin üstüne ya da çanakların içine kullanabilirsiniz isteğe bağlı) Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
İlk olarak püre için patateslerimizi soyup haşlıyoruz Haşlanan patatesleri rendeleyip içine süt tereyağı ve tuz koyup kıvam alana kadar karıştırıyoruz Püremiz hazır olunca bir kenarda bekletiyoruz
Tavuk göğsünü robottan geçirip kıyma haline getiriyoruz Kıyma haline gelen tavuğa soğanı rendeleyip yumurta baharatlar ve ekmek içini koyup ele yapışmayan bir harç olana kadar yoğuruyoruz (tavuk rondodan çekilince ele daha çok yapışıyor bu kıvamı galeta unu veya ekmek içi koyarak ayarlayacağız ele yapışmayan ama çok sertte olmayan bir harç olacak) son olarak doğradığımız maydanozu da koyup son bir kez yoğuruyoruz Harcımız hazır
Hazırladığımız harçtan cevizden biraz büyük parçalar alıp içli köfte gibi açıp çanak şekli veriyoruz çanak şekli verdiğimiz köfteleri yağlanmış tepsiye diziyoruz Tüm harcı bu şekilde dizdikten sonra önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
Köftelerimiz pişerken bizde sosumuzu hazırlıyoruz Bir tavayı ocağa alıp içinde yağ salça sarımsak tuz ve baharatları karıştırıp suyu ekleyip kaynatıyoruz Kaynayınca altını kapatıyoruz
Fırından hafif pembeleşen köfteleri çıkarıyoruz hazırladığımız sosu tepsinin bir kenarından ayrı döküyoruz ( direkt üstten dökmüyoruz yoksa çanakların içi sos dolar ) sosu döktükten sonra çanakların içine rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz daha sonra da çanakları hazırladığımız patates püresi ile dolduruyoruz tüm çanakları doldurunca tepsiyi tekrar fırına koyuyoruz Suyunu hafif çekene kadar pişiriyoruz Ne çok sulu ne de susuz olacak şekilde suyunun çekmesi gerekiyor
Köfteleri fırından çıkar çıkmaz servis yapmanızı öneririm Köfteler fırından çıktıktan sonra biraz bekleyince üstlerindeki pürelerin kabarcıkları sönebiliyor
Afiyet Olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
4 tane orta boy patates 1 buçuk çay bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı Sosu için:
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ 1 buçuk yemek kaşığı salça 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı fesleğen 1 buçuk su bardağı su Tuz, pulbiber Rendelenmiş kaşar peynir (ya pürenin üstüne ya da çanakların içine kullanabilirsiniz isteğe bağlı) Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
İlk olarak püre için patateslerimizi soyup haşlıyoruz Haşlanan patatesleri rendeleyip içine süt tereyağı ve tuz koyup kıvam alana kadar karıştırıyoruz Püremiz hazır olunca bir kenarda bekletiyoruz
Tavuk göğsünü robottan geçirip kıyma haline getiriyoruz Kıyma haline gelen tavuğa soğanı rendeleyip yumurta baharatlar ve ekmek içini koyup ele yapışmayan bir harç olana kadar yoğuruyoruz (tavuk rondodan çekilince ele daha çok yapışıyor bu kıvamı galeta unu veya ekmek içi koyarak ayarlayacağız ele yapışmayan ama çok sertte olmayan bir harç olacak) son olarak doğradığımız maydanozu da koyup son bir kez yoğuruyoruz Harcımız hazır
Hazırladığımız harçtan cevizden biraz büyük parçalar alıp içli köfte gibi açıp çanak şekli veriyoruz çanak şekli verdiğimiz köfteleri yağlanmış tepsiye diziyoruz Tüm harcı bu şekilde dizdikten sonra önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
Köftelerimiz pişerken bizde sosumuzu hazırlıyoruz Bir tavayı ocağa alıp içinde yağ salça sarımsak tuz ve baharatları karıştırıp suyu ekleyip kaynatıyoruz Kaynayınca altını kapatıyoruz
Fırından hafif pembeleşen köfteleri çıkarıyoruz hazırladığımız sosu tepsinin bir kenarından ayrı döküyoruz ( direkt üstten dökmüyoruz yoksa çanakların içi sos dolar ) sosu döktükten sonra çanakların içine rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz daha sonra da çanakları hazırladığımız patates püresi ile dolduruyoruz tüm çanakları doldurunca tepsiyi tekrar fırına koyuyoruz Suyunu hafif çekene kadar pişiriyoruz Ne çok sulu ne de susuz olacak şekilde suyunun çekmesi gerekiyor
Köfteleri fırından çıkar çıkmaz servis yapmanızı öneririm Köfteler fırından çıktıktan sonra biraz bekleyince üstlerindeki pürelerin kabarcıkları sönebiliyor
Afiyet Olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız