iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Hengel Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı su
*1 kilo+1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı tuz
*1 paket tavuk
*3 baş sarımsak
Tavuklu Hengel Tarifi Yapılışı Tavuklu Hengel her yörede farklı bir ismi olan yöresel leziz bir yemek daha önce hiç *yemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim, yanına ekstra bir şey hazırlamaya gerek duymayacağınız bu leziz yemeğin nasıl hazırlandığını anlatayım sizlere
Tavukları kasapta minik parçalara ayırtın evinize gelince tavukları güzelce yıkayıp evinizdeki en büyük tencereye koyun ve haşlanana kadar pişirin Bunları yaparken aynı zamanda hamurumuzu hazırlayalım
Un su ve tuzu bir kabin içinde güzelce yoğuralım
Fotoğrafta gördüğünüz gibi hamurlardan küçük parçalar koparıp uzun hale getirelim
Uzun hale getirip bitirdiğimiz hamurları bıçak yardımıyla keselim
Küçük parçalara getirdiğimiz hamurları kesip 2 parmağımızla bastırıp çekelim
Tavuklar piştikten sonra suyunu dökmeden o suyun içinde hazırladığımız hamurları pişirelim
3 bas sarımsağı soyalım ve robota geçirelim
Hamurlar piştikten sonra büyük bir tepsiye hamuru dökelim
Haşladığımız tavukları dilip hamuru koyduğumuz tepsinin üzerine koyalım
Robottan geçirdiğimiz sarımsakları küçük kaselere koyalım ve üzerine hem tavukları hem de hamuru pişirdiğimiz sudan o kaselere koyalım
Afiyet olsun ?
*3 su bardağı su
*1 kilo+1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı tuz
*1 paket tavuk
*3 baş sarımsak
Tavuklu Hengel Tarifi Yapılışı Tavuklu Hengel her yörede farklı bir ismi olan yöresel leziz bir yemek daha önce hiç *yemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim, yanına ekstra bir şey hazırlamaya gerek duymayacağınız bu leziz yemeğin nasıl hazırlandığını anlatayım sizlere
Tavukları kasapta minik parçalara ayırtın evinize gelince tavukları güzelce yıkayıp evinizdeki en büyük tencereye koyun ve haşlanana kadar pişirin Bunları yaparken aynı zamanda hamurumuzu hazırlayalım
Un su ve tuzu bir kabin içinde güzelce yoğuralım
Fotoğrafta gördüğünüz gibi hamurlardan küçük parçalar koparıp uzun hale getirelim
Uzun hale getirip bitirdiğimiz hamurları bıçak yardımıyla keselim
Küçük parçalara getirdiğimiz hamurları kesip 2 parmağımızla bastırıp çekelim
Tavuklar piştikten sonra suyunu dökmeden o suyun içinde hazırladığımız hamurları pişirelim
3 bas sarımsağı soyalım ve robota geçirelim
Hamurlar piştikten sonra büyük bir tepsiye hamuru dökelim
Haşladığımız tavukları dilip hamuru koyduğumuz tepsinin üzerine koyalım
Robottan geçirdiğimiz sarımsakları küçük kaselere koyalım ve üzerine hem tavukları hem de hamuru pişirdiğimiz sudan o kaselere koyalım
Afiyet olsun ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.