iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
*3 tane patlıcan
*500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk butu
*12 çay bardağı un
*1 çorba kaşığı tereğı
*12 çay bardağı sıvı yağ
*1 bardak süt
*1 tatlı kaşık tuz
*1,5 çorba kaşık salça
*12 yemeklik doğranmış soğan
*2 tane çarliston biber
*1 çay kaşık pul biber
Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı Şimdi arkadaşlar ilk önce patlıcanlarımızı soymadan tam şekilde fırına atıyoruz Dışı yumuşak olana kadar pişmesi lazım Sonra ön hazırlık için; dometesleri yemeklik şeklinde doğruyoruz Biberleri ve soğanıda aynı yemeklik doğruyoruz ayrı doğradıklarımızı ayrı kaplara alıyoruz Tavamızı hazırlıyoruz Yarım çay bardağı sıvı yağımızı kızdırıp soğanları içine atalım Soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyelim Biberlerimizi atalım Aynı şekilde soteliyelim Etlerimizi ilave edelim Pul biber, kekik, tuz ilave ederek pişene kadar sotelemeye devam edelim Çok az yarım su bardağı ilave edelim pişene kadar arada karıştıralım Piştikten sonra ağzı kapalı şeklinde kaseye alalım bekletelim Sonra patlıcanlarımızı fırından çıkaralım patlıcanlarımızı elimiz yanmasına diye daha kolay soyulsun diye sapından aşağı bıçak yardımıyla kabuklarını soylalım Soyduklarımız patlıcanların ortadan ikiye keserek içindeki çekirdeklerini temizleyelim Sonra patlıcanları kücük küçük hepsini bir arada doğrayalım Beşamal sosumuzu hazırlayalım İlk önce yağı bir tencerede erittikten sonra unu ekleyip kısık ateşte karıştırarak un sararıp kokusunu verene kadar kavuruyoruz
Daha sonra ateşten alıp 5 dakika dinlendirin ve çırparak kaynar sütü (mümkünse yağsız) yavaş yavaş ekleyin Orta ateşte karıştırarak koyulaşmış olan sosumuzun içine tuz, karabiber ve biraz muskat rendesinden koyalım Bir kere kaynatın*sonra*kısık ateşte*arada sırada karıştıralım altını kapatabiliriz Sonra doğramış olduğumuz patlıcanları içine atıp karıştıralım 10 dakika beklesin hazırladığımız beşamal soslu patlıcanı tabağa yaygın şeklinden koyalım Zaten resimde göründüğü gibi uygularsanız sonra hazırladığımız tavuk soslu soteyi üzerine ilava edelim En son isteye göre ben yaptım maydanozla üzerine süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun arkadaşlar
*3 tane patlıcan
*500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk butu
*12 çay bardağı un
*1 çorba kaşığı tereğı
*12 çay bardağı sıvı yağ
*1 bardak süt
*1 tatlı kaşık tuz
*1,5 çorba kaşık salça
*12 yemeklik doğranmış soğan
*2 tane çarliston biber
*1 çay kaşık pul biber
Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı Şimdi arkadaşlar ilk önce patlıcanlarımızı soymadan tam şekilde fırına atıyoruz Dışı yumuşak olana kadar pişmesi lazım Sonra ön hazırlık için; dometesleri yemeklik şeklinde doğruyoruz Biberleri ve soğanıda aynı yemeklik doğruyoruz ayrı doğradıklarımızı ayrı kaplara alıyoruz Tavamızı hazırlıyoruz Yarım çay bardağı sıvı yağımızı kızdırıp soğanları içine atalım Soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyelim Biberlerimizi atalım Aynı şekilde soteliyelim Etlerimizi ilave edelim Pul biber, kekik, tuz ilave ederek pişene kadar sotelemeye devam edelim Çok az yarım su bardağı ilave edelim pişene kadar arada karıştıralım Piştikten sonra ağzı kapalı şeklinde kaseye alalım bekletelim Sonra patlıcanlarımızı fırından çıkaralım patlıcanlarımızı elimiz yanmasına diye daha kolay soyulsun diye sapından aşağı bıçak yardımıyla kabuklarını soylalım Soyduklarımız patlıcanların ortadan ikiye keserek içindeki çekirdeklerini temizleyelim Sonra patlıcanları kücük küçük hepsini bir arada doğrayalım Beşamal sosumuzu hazırlayalım İlk önce yağı bir tencerede erittikten sonra unu ekleyip kısık ateşte karıştırarak un sararıp kokusunu verene kadar kavuruyoruz
Daha sonra ateşten alıp 5 dakika dinlendirin ve çırparak kaynar sütü (mümkünse yağsız) yavaş yavaş ekleyin Orta ateşte karıştırarak koyulaşmış olan sosumuzun içine tuz, karabiber ve biraz muskat rendesinden koyalım Bir kere kaynatın*sonra*kısık ateşte*arada sırada karıştıralım altını kapatabiliriz Sonra doğramış olduğumuz patlıcanları içine atıp karıştıralım 10 dakika beklesin hazırladığımız beşamal soslu patlıcanı tabağa yaygın şeklinden koyalım Zaten resimde göründüğü gibi uygularsanız sonra hazırladığımız tavuk soslu soteyi üzerine ilava edelim En son isteye göre ben yaptım maydanozla üzerine süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun arkadaşlar