Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Islama Börek

Tavuklu Islama Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

2 adet yufka

Yarım su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Üç buçuk çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Bir su bardağından bir parmak
eksik süt
Tuz, karabiber
İç harcı için:
150 gram haşlanmış tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri

Tuz, karabiber Yapılışı



BEŞAMEL sosu hazırlamak için tereyağını tavaya alın Eridikten sonra unu ekleyin Dibinin tutmaması için 23 dakika çırpma teliyle karıştırın Kaynar sütü azar azar ilave ederek karıştırın Ocaktan alarak tuz ve karabiberi ekleyin İç malzemeyi hazırlamak için haşlanmış tavuk göğsünü küp doğrayarak derin bir kaseye alın Bezelye, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve hazırladığınız beşamel sosu ilave edip, iyice karıştırın Fırın tepsisini hafifçe yağlayın İki yufkayı üst üste koyarak, dört eşit parçaya bölün Toplam 8 parça yufka elde edin Fırın tepsisine 2 parça yufkayı yerleştirin Süt, yoğurt, yumurta ve sıvıyağı karıştırın Karışımı fırça yardımıyla tepsideki yufkaların üzerine sürün Kalan yufkaları da tepsiye yerleştirip aralarına sütlü karışımdan sürün Yufkaları 180 derece fırında 15 dakika pişirin Kaynamakta olan tavuk suyunu sıcak haldeki yufkaların üzerine gezdirin Önceden hazırladığınız tavuklu iç harcını yufkaların üzerine yerleştirip rulo yapın Yağlı kağıtla kaplayarak 180 derece fırında yeniden 1215 dakika pişirin Dilimleyerek servis yapın






















 
858,497Konular
981,938Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt