iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 küçük boy lahana
*1 adet tavuk göğüs eti
*1 adet kuru soğan
*2 adet yeşil biber
*1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (acı olabilir)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ
*(Dilerseniz en son içine iki çorba kaşığı limon suyu ve bir çay kaşığı karabiber ilave edebilirsiniz )
Tavuklu Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Merhabalar,
İlk önce lahananın dış yapraklarından iki üç tanesini atarak bütün lahanayı ortadan ikiye keselim ve sirke koyduğumuz su dolu bir kabın içinde biraz bekletelim İç kısımları temizlensin sonra güzelce suyun altında yıkayalım ve suyu süzüldükten sonra kuşbaşı şeklinde doğrayalım
Tavuk etini yıkayıp kuşbaşı doğrayalım Tencereye sıvı yağı, biber ve kuru soğanı, tavuğu beraberce alıp orta ateşte etin rengi değişinceye kadar kavuralım Üzerine salçası ve toz biberi ilave edelim, bir iki dakika kadar sonra lahanayı içine atıp karıştıralım Arada bir çevirelim, lahana yumuşamaya başlayınca üzerine bir buçuk bardak sıcak su dökelim Tuzunu atalım Tencerenin kapağını kapatarak ateşi biraz kısarak 2025 dakika kadar pişirelim, kontrol edelim İstenilen yumuşaklığa gelince bu aşamada seviyorsanız limon suyunu ve karabiber ilave ederek biraz daha pişirelim Beş dakika kadar sonra ocaktan alalım
Afiyetler olsun
*1 küçük boy lahana
*1 adet tavuk göğüs eti
*1 adet kuru soğan
*2 adet yeşil biber
*1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (acı olabilir)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ
*(Dilerseniz en son içine iki çorba kaşığı limon suyu ve bir çay kaşığı karabiber ilave edebilirsiniz )
Tavuklu Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Merhabalar,
İlk önce lahananın dış yapraklarından iki üç tanesini atarak bütün lahanayı ortadan ikiye keselim ve sirke koyduğumuz su dolu bir kabın içinde biraz bekletelim İç kısımları temizlensin sonra güzelce suyun altında yıkayalım ve suyu süzüldükten sonra kuşbaşı şeklinde doğrayalım
Tavuk etini yıkayıp kuşbaşı doğrayalım Tencereye sıvı yağı, biber ve kuru soğanı, tavuğu beraberce alıp orta ateşte etin rengi değişinceye kadar kavuralım Üzerine salçası ve toz biberi ilave edelim, bir iki dakika kadar sonra lahanayı içine atıp karıştıralım Arada bir çevirelim, lahana yumuşamaya başlayınca üzerine bir buçuk bardak sıcak su dökelim Tuzunu atalım Tencerenin kapağını kapatarak ateşi biraz kısarak 2025 dakika kadar pişirelim, kontrol edelim İstenilen yumuşaklığa gelince bu aşamada seviyorsanız limon suyunu ve karabiber ilave ederek biraz daha pişirelim Beş dakika kadar sonra ocaktan alalım
Afiyetler olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.