Tavuklu Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 1 tane minik yükseklik beyaz lahana1 tane tavuk göğüsü1 tane orta yükseklik kuru soğan1 diş sarımsak1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı pirinç (arzunuza kadar buldurda olabilir)34 yemek yemek kaşığı akışkan yağ1 akarsu kaşığı karabiberTuzSıcak su (Lahananızın pişme durumuna kadar ayarlayabilirsiniz) Tavuklu Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Beyaz lahanamızı ince ince doğrayıp yıkayıp süzülmesi için süzgecimize alıyoruzTenceremize akıcı yağımızı ekliyoruz Soğanımızı yemeklik doğrayıp tenceremizin içine alıyoruz ve ocağımıza koyuyoruzSoğanlarımız kavrulurken üstüne sarımsağımızı rendeliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruzSoğan ve sarımsağımız kavrulurken tavuk göğüsümüzü küp küp doğruyoruzKavrulan soğanlarımızın içine doğradığımız tavuk göğsümüzüde ekleyip kavurmaya devam ediyoruzTavuk göğsümüzün rengi değişince üzerine salçalarımızıda ekleyip salçalarımızın kokusu çıkana kadar kavuruyoruzKavrulan yemek harcımızın içine doğrayıp yıkayıp süzülmeye bıraktığımız lahanalarımızı ekleyip 23 dakikada o şekilde kavuruyoruz ve üzerine pirinçimizi ekliyoruzYemeğimizin tuzunu ve karabiberini ekledikten sonradan sıcak suyumuzu döküyoruz ( Ben lahanaların üzerine çıkacak kadar sıcak su döktüm Ve yeniden su eklememe lüzum kalmadı o suyla pişti Bir Takım lahanalar basit bazıları şiddet pişiyor oyüzden net bir su ölçüsü veremiyorum )Kısık ateşte 3035 dakika pişiriyoruz (Eğer lahananız bu vakit içerisinde pişmemişse pişme süresi uzayabilir ) Pişince 1015 dakika içini çekmesi için bekliyoruz Tavuklu Kapuska Yemeğiniz hazırlanmış Sıhhat Olsun sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur