iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
Yarım orta boy karnabahar Bir Brokoli Bir tavuk göğsü Bir soğan Yarım Kaşık salça Bir diş sarımsak karabiber karabiber kekik kekik fesleğen pul biber Kaşar peynir
Beşamel sos için;
4 bardak süt 3 Kaşık un 1 Kaşık tereyağı
Hazırlanışı;
Karnabahar ve Brokolileri çiçeklerine ayırıp haşlayın
Beşamel sos için unu tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun sonra üzerine sütü ekleyip blendırla karıştırarak göz göz olana kadar pişirin
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın Soğanı iri iri doğrayın ve bi kaşık tereyağında soteleyerek Tavuğu ekleyin Bi on dakika sonra bir diş dövülmüş sarımsak, yarım Kaşık salça, karabiber karabiber, tuz, fesleğen, pul biber ekleyerek 10 dakika daha pişirin Ateşten alarak haşlanmış karnabahar ve Brokoli ile iyice karıştırıp harmanlayın ısıya dayanıklı fırın kabına dökerek üzerine beşamel sosu heryere Eşit olacak şekilde dökün 180 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serperek on dakika daha pişirin
Afiyet olsun
Yarım orta boy karnabahar Bir Brokoli Bir tavuk göğsü Bir soğan Yarım Kaşık salça Bir diş sarımsak karabiber karabiber kekik kekik fesleğen pul biber Kaşar peynir
Beşamel sos için;
4 bardak süt 3 Kaşık un 1 Kaşık tereyağı
Hazırlanışı;
Karnabahar ve Brokolileri çiçeklerine ayırıp haşlayın
Beşamel sos için unu tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun sonra üzerine sütü ekleyip blendırla karıştırarak göz göz olana kadar pişirin
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın Soğanı iri iri doğrayın ve bi kaşık tereyağında soteleyerek Tavuğu ekleyin Bi on dakika sonra bir diş dövülmüş sarımsak, yarım Kaşık salça, karabiber karabiber, tuz, fesleğen, pul biber ekleyerek 10 dakika daha pişirin Ateşten alarak haşlanmış karnabahar ve Brokoli ile iyice karıştırıp harmanlayın ısıya dayanıklı fırın kabına dökerek üzerine beşamel sosu heryere Eşit olacak şekilde dökün 180 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serperek on dakika daha pişirin
Afiyet olsun