iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Karnı Yarık Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo tavuk kıyması
*1 adet soğan
*6 adet orta boy patlıcan
*Yarım çay bardağı yağ
*1 kaşık biber ve domates salçası karışık
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*1 adet domates
*56 adet kıl biber
Tavuklu Karnı Yarık Tarifi Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyuyoruz Soyduğumuz patlıcanları yağda kızartıyoruz Kızaran patlıcanları bir peçetenin üstünü alıyoruz Sonrasında bir tava alıyoruz Tavanın içine tavuk kıymasını koyuyoruz Ateşte hafif kavuruyoruz Kavurduktan sonra suyu çıkıyor Suyu çıktıktan sonra bir adet soğanı doğruyoruz Doğradığımız soğanları beraber biraz daha kavuruyoruz Kavurduktan sonra yağını, salçasını, tuzunu, pul biberini, karabiberini ekliyoruz Kavurmaya devam ediyoruz Suyunu çekip tamamen yağ döndükten sonra altını kapatıyoruz Kızarttığımız patlıcanları alıyoruz bir borcama diziyoruz Dizdiğimiz patlıcanların ortasını ikiye ayırıyoruz ve ayırdığımız ortaya hazırladığımız iç harcı yerleştiriyoruz Üzerine domates dilimleri, tatlı kıl biberleri döşüyoruz Siz isterseniz isteğinize göre istediğiniz tür biberi kullanabilirsiniz Ben kıl biber çok seviyorum Ben öyle kullandım Onun için bu size kalmış bir şey Bütün işlem bittikten sonra 250 derecede ısıtılmış fırına 1520 dakika pişiriyoruz Sonra da ben pilavla servis ettim Pilav çok yakışıyor Siz isteğinize göre servis edebilirsiniz Şimdiden size çok afiyet olsun Hepinizi öpüyorum
*Yarım kilo tavuk kıyması
*1 adet soğan
*6 adet orta boy patlıcan
*Yarım çay bardağı yağ
*1 kaşık biber ve domates salçası karışık
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*1 adet domates
*56 adet kıl biber
Tavuklu Karnı Yarık Tarifi Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyuyoruz Soyduğumuz patlıcanları yağda kızartıyoruz Kızaran patlıcanları bir peçetenin üstünü alıyoruz Sonrasında bir tava alıyoruz Tavanın içine tavuk kıymasını koyuyoruz Ateşte hafif kavuruyoruz Kavurduktan sonra suyu çıkıyor Suyu çıktıktan sonra bir adet soğanı doğruyoruz Doğradığımız soğanları beraber biraz daha kavuruyoruz Kavurduktan sonra yağını, salçasını, tuzunu, pul biberini, karabiberini ekliyoruz Kavurmaya devam ediyoruz Suyunu çekip tamamen yağ döndükten sonra altını kapatıyoruz Kızarttığımız patlıcanları alıyoruz bir borcama diziyoruz Dizdiğimiz patlıcanların ortasını ikiye ayırıyoruz ve ayırdığımız ortaya hazırladığımız iç harcı yerleştiriyoruz Üzerine domates dilimleri, tatlı kıl biberleri döşüyoruz Siz isterseniz isteğinize göre istediğiniz tür biberi kullanabilirsiniz Ben kıl biber çok seviyorum Ben öyle kullandım Onun için bu size kalmış bir şey Bütün işlem bittikten sonra 250 derecede ısıtılmış fırına 1520 dakika pişiriyoruz Sonra da ben pilavla servis ettim Pilav çok yakışıyor Siz isteğinize göre servis edebilirsiniz Şimdiden size çok afiyet olsun Hepinizi öpüyorum