iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Keşkek (Resimli) Tarifi İçin Malzemeler
*2 kase çorbalık buğday
*2 tavuk göğsü
*Tuz
Üzerine;
*Tere yağ
*Tuz, pul biber
Tavuklu Keşkek (Resimli) Tarifi Yapılışı Güneydoğunun eşsiz lezzetlerinden sadece biridir keşkek, ister tavuklu ister kemikli ya da dana kuşbaşılı hepsi de ayrı lezzet katar zor gibi görünür ama yapımı da oldukça zevklidir
Buğdayımızı iyice yıkayıp düdüklü tencereye koyup üzerini üç parmak geçecek kadar su koyup ağzını kapatıp kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dk kadar pişiriyoruz havasını alıp tenceremizin kapağını açıyoruz suyu neredeyse bitmiş olacak üzerine iri parçaladığımız tavuklarımızı ve bir litre kadar kaynamış su ekleyip tekrar tenceremizin ağzını kapatıyoruz yine 40 dk pişiriyoruz tenceremizin ağzını açıyoruz suyu çok az değilse artık su eklemeye gerek yok tuzunu atıp tahta kaşık yardımıyla tencerenin dibine kaşığımızı vura vura sağa sola doğru karıştırarak buğdayımızı ezmeye çalışıyoruz tavuklarımız da bu arada ezilmiş oluyor ) 1520 dakikalık bu aşama sonunda yemeğimiz hazır Tere yağını kızdırıp üzerine toz biber ekleyip tabağımıza aldığımız yemeğimizin üzerine bolca gezdirip afiyetle yiyoruz )
*2 kase çorbalık buğday
*2 tavuk göğsü
*Tuz
Üzerine;
*Tere yağ
*Tuz, pul biber
Tavuklu Keşkek (Resimli) Tarifi Yapılışı Güneydoğunun eşsiz lezzetlerinden sadece biridir keşkek, ister tavuklu ister kemikli ya da dana kuşbaşılı hepsi de ayrı lezzet katar zor gibi görünür ama yapımı da oldukça zevklidir
Buğdayımızı iyice yıkayıp düdüklü tencereye koyup üzerini üç parmak geçecek kadar su koyup ağzını kapatıp kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dk kadar pişiriyoruz havasını alıp tenceremizin kapağını açıyoruz suyu neredeyse bitmiş olacak üzerine iri parçaladığımız tavuklarımızı ve bir litre kadar kaynamış su ekleyip tekrar tenceremizin ağzını kapatıyoruz yine 40 dk pişiriyoruz tenceremizin ağzını açıyoruz suyu çok az değilse artık su eklemeye gerek yok tuzunu atıp tahta kaşık yardımıyla tencerenin dibine kaşığımızı vura vura sağa sola doğru karıştırarak buğdayımızı ezmeye çalışıyoruz tavuklarımız da bu arada ezilmiş oluyor ) 1520 dakikalık bu aşama sonunda yemeğimiz hazır Tere yağını kızdırıp üzerine toz biber ekleyip tabağımıza aldığımız yemeğimizin üzerine bolca gezdirip afiyetle yiyoruz )