Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Keşkek (Resimli)

Tavuklu Keşkek (Resimli)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tavuklu Keşkek (Resimli) Tarifi İçin Malzemeler

*2 kase çorbalık buğday
*2 tavuk göğsü
*Tuz

Üzerine;


*Tere yağ
*Tuz, pul biber

Tavuklu Keşkek (Resimli) Tarifi Yapılışı Güneydoğunun eşsiz lezzetlerinden sadece biridir keşkek, ister tavuklu ister kemikli ya da dana kuşbaşılı hepsi de ayrı lezzet katar zor gibi görünür ama yapımı da oldukça zevklidir
Buğdayımızı iyice yıkayıp düdüklü tencereye koyup üzerini üç parmak geçecek kadar su koyup ağzını kapatıp kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dk kadar pişiriyoruz havasını alıp tenceremizin kapağını açıyoruz suyu neredeyse bitmiş olacak üzerine iri parçaladığımız tavuklarımızı ve bir litre kadar kaynamış su ekleyip tekrar tenceremizin ağzını kapatıyoruz yine 40 dk pişiriyoruz tenceremizin ağzını açıyoruz suyu çok az değilse artık su eklemeye gerek yok tuzunu atıp tahta kaşık yardımıyla tencerenin dibine kaşığımızı vura vura sağa sola doğru karıştırarak buğdayımızı ezmeye çalışıyoruz tavuklarımız da bu arada ezilmiş oluyor ) 1520 dakikalık bu aşama sonunda yemeğimiz hazır Tere yağını kızdırıp üzerine toz biber ekleyip tabağımıza aldığımız yemeğimizin üzerine bolca gezdirip afiyetle yiyoruz )
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt