Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Keşkek Yapımı

Tavuklu Keşkek Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Tavuklu Keşkek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı dövmelik (aşurelik) buğday
*1 adet derili tavuk göğüs
*yaklaşık 1 litre kadar su (tavuğu haşlamak için)
*tuz

üzeri:


*tereyağı

Tavuklu Keşkek Yapımı Tarifi Yapılışı Buğdayları yıkayıp tencereye alın ve üzerini*2 parmak geçecek kadar su ekleyin ve kadar ara ara karıştırarak kaynatın
Suyunu çekmesini*bekleyin düdüklü*tencerede tavuğu 1 litre su ölçüsü ile güzelce haşlayın Tuzunu da ekleyin*pişmiş*tavuğu suyundan alarak didikleyin*ve ayrı bir*tabağa alın beklesin
Düdüklünün*içindeki*tavuk suyunu ayrı bir*kaba alıp buğdayları düdüklüye*ekleyin ve üzerine*tavuk suyunu ekleyin ve bu 3 parmak geçecek kadar olsun
Kapağını kapatın ve 20 dk aralıkla dibinin*tutmaması için*karıştırın ve bu esnada buğdayları tahta kaşıkla*ezin Bunu 3 defa tekrarlayın daha sonra tavuğumuzu buğdaylara ilave edin ve yine kaşıkla*ezin
Bundan sonrası önemli: Keşkeğin*özdeşmesi*için*azar azar tavuk suyu ilave edip tahta kaşıkla*sürekli karıştırarak yapışkan hamur kıvamına gelmesini sağlayın Servis tabağına alın ve üzerine eritilmiş tereyağı eritip kaşıkla*dökün
Not: Bir gün beklerse daha güzel oluyor
 
858,506Konular
983,058Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt