Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Keşkek

Tavuklu Keşkek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tavuklu Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı buğday (aşurelik)
*1 adet bütün tavuk göğsü
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Toz biber, Tuz, Karabiber

Tavuklu Keşkek Tarifi Yapılışı
Aşurelik buğday bir gece önceden suya bırakılır Bir sonraki gün aşurenin suyu süzülüp düdüklü tencereye buğday alınır Üzerini birkaç parmak geçecek şekilde su eklenir ve pişmeye bırakılır Ayrı bir yerde tavuk göğüsü haşlanır Buğday iyice pişip ezildikten sonra 2 su bardağı tavuk suyundan tencereye alınır didilen tavuklar da eklenir Tahta kaşıkla sürekli ezerek karıştırılır Kıvamı ayarlamak için sıcak su eklenebilir Tuz ve karabiber eklenir İçerisine kaşar peynir konmuş gibi gevşeyip uzatan bi yapıya gelince keşkek olmuş demektir Bu kıvamı yakalamak için blendır da kullanılabilir
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,333Kullanıcılar
anankskdSon üye
Üst Alt