iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı buğday (aşurelik)
*1 adet bütün tavuk göğsü
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Toz biber, Tuz, Karabiber
Tavuklu Keşkek Tarifi Yapılışı
Aşurelik buğday bir gece önceden suya bırakılır Bir sonraki gün aşurenin suyu süzülüp düdüklü tencereye buğday alınır Üzerini birkaç parmak geçecek şekilde su eklenir ve pişmeye bırakılır Ayrı bir yerde tavuk göğüsü haşlanır Buğday iyice pişip ezildikten sonra 2 su bardağı tavuk suyundan tencereye alınır didilen tavuklar da eklenir Tahta kaşıkla sürekli ezerek karıştırılır Kıvamı ayarlamak için sıcak su eklenebilir Tuz ve karabiber eklenir İçerisine kaşar peynir konmuş gibi gevşeyip uzatan bi yapıya gelince keşkek olmuş demektir Bu kıvamı yakalamak için blendır da kullanılabilir
*3 su bardağı buğday (aşurelik)
*1 adet bütün tavuk göğsü
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Toz biber, Tuz, Karabiber
Tavuklu Keşkek Tarifi Yapılışı
Aşurelik buğday bir gece önceden suya bırakılır Bir sonraki gün aşurenin suyu süzülüp düdüklü tencereye buğday alınır Üzerini birkaç parmak geçecek şekilde su eklenir ve pişmeye bırakılır Ayrı bir yerde tavuk göğüsü haşlanır Buğday iyice pişip ezildikten sonra 2 su bardağı tavuk suyundan tencereye alınır didilen tavuklar da eklenir Tahta kaşıkla sürekli ezerek karıştırılır Kıvamı ayarlamak için sıcak su eklenebilir Tuz ve karabiber eklenir İçerisine kaşar peynir konmuş gibi gevşeyip uzatan bi yapıya gelince keşkek olmuş demektir Bu kıvamı yakalamak için blendır da kullanılabilir