iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı kırmızı mercimek
*12 boy kuru soğan
*300 gr çorbalık tavuk
*1 yemek kaşığı limon suyu
*1 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
*78 adet tane karabiber
*Tuz ve toz karabiber
*5 su bardağı su
Tavuklu Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Çorbalık tavuğun yıkanarak siyak kanlı bölümleri iyice temizlenir (bu tavuk suyunun renginin kararmamasını ve tadının değişmemesini sağlar) derileri ile birlikte yıkanan tavuklar ve 78 adet tane karabiber, bir çay kaşığı tuz ve 3 su bardağı su eklenerek düdüklü tencerede 15 dakika haşlanır haşlanan tavukların etleri didiklenerek ayrı bir kaba alınır, suyu süzülerek saklanır Yarım soğan ince ince doğranır, 1 çay bardağı mercimek yıkanıp suyu süzülür, ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile ince ince doğranmış yarım kuru soğan kavrulur, kavrulan soğana yıkanmış mercimek, didiklenmiş tavuk, 2 su bardağı tavuk suyu ve 2, 53 su bardağı su konularak kaynamaya başlayana kadar orta hararetli ocakta karıştırarak pişirilir, kaynamaya başladıktan limon suyu, 1 silme çay kaşığı karabiber ve tadına bakarak tuz (tavuk suyu da tuzlu olduğundan tadına bakarak tuz ekleyin) 23 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alabilirsiniz
*1 çay bardağı kırmızı mercimek
*12 boy kuru soğan
*300 gr çorbalık tavuk
*1 yemek kaşığı limon suyu
*1 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
*78 adet tane karabiber
*Tuz ve toz karabiber
*5 su bardağı su
Tavuklu Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Çorbalık tavuğun yıkanarak siyak kanlı bölümleri iyice temizlenir (bu tavuk suyunun renginin kararmamasını ve tadının değişmemesini sağlar) derileri ile birlikte yıkanan tavuklar ve 78 adet tane karabiber, bir çay kaşığı tuz ve 3 su bardağı su eklenerek düdüklü tencerede 15 dakika haşlanır haşlanan tavukların etleri didiklenerek ayrı bir kaba alınır, suyu süzülerek saklanır Yarım soğan ince ince doğranır, 1 çay bardağı mercimek yıkanıp suyu süzülür, ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile ince ince doğranmış yarım kuru soğan kavrulur, kavrulan soğana yıkanmış mercimek, didiklenmiş tavuk, 2 su bardağı tavuk suyu ve 2, 53 su bardağı su konularak kaynamaya başlayana kadar orta hararetli ocakta karıştırarak pişirilir, kaynamaya başladıktan limon suyu, 1 silme çay kaşığı karabiber ve tadına bakarak tuz (tavuk suyu da tuzlu olduğundan tadına bakarak tuz ekleyin) 23 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alabilirsiniz