Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Kiş

Tavuklu Kiş

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tavuklu Kiş Malzemeleri

Hamur için Malzemeler

400 gr un
200 gr tereyağı
1 tutam tuz
2 yumurta
23 yemek kaşığı soğuk su

Beşamel Sos için Malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Beyaz biber
Muskat

Harç için Malzemeler

1 su bardağı kaşar peyniri – rende
250 gr haşlanmış ve irice didilmiş tavuk eti

Üzeri için Malzemeler

1 su bardağı kaşar peyniri – rende

Kiş hamuru için önce un ve tereyağını parçalayıcının haznesine alın ve kum kıvamına gelinceye kadar çekin, ardından yumurta ve tuzu ekleyip parçalayıcı da çekmeye devam edin Son olarak hamur haline gelebilmesi için 23 yemek kaşığı su ilave edip parçalayıcıda çekin Hamur birleşince tezgaha alın streç filme sarıp 1015 dakika buzdolabında dinlendirin

İç harç için bir sos tenceresinde tereyağını eritin, ardından unu ekleyip renk alana kadar iyice kavurun Sütü sürekli karıştırarak yavaşça ilave edin ve karışım kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin Beşamel sosu ocaktan alın tuz, karabiber, muskat ve kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırdıktan sonra tavuk parçalarını ilave edin ve harmanlayın

Kiş hamurunu koyacağınız küçük kalıplara hamurdan parçalar kopartıp fazla yoğurmadan kalıpların içine yerleştirin Tüm kalıplar hazır olduktan sonra bir çatal yardımı ile hamurun tabanına delikler açın Hazırladığınız mini kişlerin üzerlerini yağlı kağıtla kaplayın ve üzerlerine ağırlık olması için baklagil koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika kör pişirme yapın Daha sonra ağırlıkları ve yağlı kağıdı alıp kişleri yeniden fırına verin ve 1015 dakika daha pişirin

Son olarak kişleri fırından çıkartıp hazırladığınız tavuklu beşamel harç ile doldurup üzerlerine rende kaşar peyniri serpin ve peynir eriyip kızarana kadar 15 dakika daha pişirin




Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt