iltasyazilim
FD Üye
HAZIRLANIŞI:
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz Derin bir tavaya sıvıyağ döküyoruz Soğanı ve sarımsağı kavuruyoruz Peşinden kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave ediyoruz ve soteliyoruz Biberleri küçük küçük doğruyoruz Domatesleri de küp küp doğruyoruz Önce biberi, sonra domatesi soteye ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz Salçasını koyuyoruz ve karıştırıyoruz Fesleğeni doğruyoruz Tavuklu harcımızın altını kapattıktan sonra doğranmış fesleğeni, tuzunu ve karabiberini atıp, karıştırıyoruz Krep hazırlamak için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz İçine sütü ve sıvıyağı döküyoruz, çırpıyoruz Tuzunu atıyoruz 5 çorba kaşığı tepeleme un koyarak çırpıyoruz Dereotunu incecik doğrayarak krep karışımına ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz Krep tavasını yağlıyoruz ve ısıtıyoruz Krep karışımından kepçeyle alıyoruz ve tavaya gezdirerek döküyoruz Krepleri çevirerek pişiriyoruz Pişirdiğimiz krepleri tezgaha diziyoruz ve içlerine tavuklu harcı paylaştırıyoruz Kreplerin kenarlarını katlıyoruz ve yağlanmış cam fırın kabına ters olarak diziyoruz Üzerlerine kaşar rendesi koyuyoruz Bir dilim de domates koyuyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, kaşar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz
650 gr kuşbaşı tavuk
2 domates
5 yeşil biber
1 çorba k salça
3 diş sarımsak
1 soğan
1 tutam fesleğen
tuz
karabiber
sıvıyağ
KREBİ İÇİN:
4 yumurta
2 su b süt
1,5 çay b sıvıyağ
1 tutam dereotu
tuz
ustasından un ölçüsü
ÜZERİ İÇİN:
domates dilimi
kaşar rendesi
Kaynak : Oktay Usta
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz Derin bir tavaya sıvıyağ döküyoruz Soğanı ve sarımsağı kavuruyoruz Peşinden kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave ediyoruz ve soteliyoruz Biberleri küçük küçük doğruyoruz Domatesleri de küp küp doğruyoruz Önce biberi, sonra domatesi soteye ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz Salçasını koyuyoruz ve karıştırıyoruz Fesleğeni doğruyoruz Tavuklu harcımızın altını kapattıktan sonra doğranmış fesleğeni, tuzunu ve karabiberini atıp, karıştırıyoruz Krep hazırlamak için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz İçine sütü ve sıvıyağı döküyoruz, çırpıyoruz Tuzunu atıyoruz 5 çorba kaşığı tepeleme un koyarak çırpıyoruz Dereotunu incecik doğrayarak krep karışımına ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz Krep tavasını yağlıyoruz ve ısıtıyoruz Krep karışımından kepçeyle alıyoruz ve tavaya gezdirerek döküyoruz Krepleri çevirerek pişiriyoruz Pişirdiğimiz krepleri tezgaha diziyoruz ve içlerine tavuklu harcı paylaştırıyoruz Kreplerin kenarlarını katlıyoruz ve yağlanmış cam fırın kabına ters olarak diziyoruz Üzerlerine kaşar rendesi koyuyoruz Bir dilim de domates koyuyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, kaşar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz
650 gr kuşbaşı tavuk
2 domates
5 yeşil biber
1 çorba k salça
3 diş sarımsak
1 soğan
1 tutam fesleğen
tuz
karabiber
sıvıyağ
KREBİ İÇİN:
4 yumurta
2 su b süt
1,5 çay b sıvıyağ
1 tutam dereotu
tuz
ustasından un ölçüsü
ÜZERİ İÇİN:
domates dilimi
kaşar rendesi
Kaynak : Oktay Usta