iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Krep Bohçası Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için:
*500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk budu
*2 adet yeşil sivri biber
*1 adet domates
*1 adet kuru soğan
*2 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
Krep için:
*2 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ
*Un (56 yemek kaşığı kullandım)
*Dereotu (910 dal)
Üzeri için:
*Halka doğranmış domates
*Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Krep Bohçası Tarifi Yapılışı Oktay Ustada görüp denediğim ve çok beğendiğimiz bir tarif tavsiye ederim
Yağı tavaya koyup soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayarak pembeleşene kadar kavurun Ardından tavuğu ekleyerek soteleyin Biberleri yemeklik, domatesi konkase (kabuğu soyularak) doğrayın Önce biberleri sonra domatesleri ekleyerek karıştırın Salçasını koyup tekrar karıştırın Tuzunu karabiberini atıp altını kapatın
Krep için karıştırma kabına yumurta, süt ve yağı ekleyip çırpın Daha sonra unu boza kıvamına gelene kadar ekleyin iyice çırpın En son tuz ve dereotunu ekleyerek krep tavasına çok az yağ koyarak krepleri pişirin Pişen kreplerin içine tavuklu harçtan paylaştırıp kreplerin kenarlarını kapatarak bohça haline getirin Kıvrım yeri altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin Üstüne halka doğranmış domatesleri onun üstüne de kaşar peyniri rendesini ekleyin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin Afiyet olsun…
*500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk budu
*2 adet yeşil sivri biber
*1 adet domates
*1 adet kuru soğan
*2 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
Krep için:
*2 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ
*Un (56 yemek kaşığı kullandım)
*Dereotu (910 dal)
Üzeri için:
*Halka doğranmış domates
*Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Krep Bohçası Tarifi Yapılışı Oktay Ustada görüp denediğim ve çok beğendiğimiz bir tarif tavsiye ederim
Yağı tavaya koyup soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayarak pembeleşene kadar kavurun Ardından tavuğu ekleyerek soteleyin Biberleri yemeklik, domatesi konkase (kabuğu soyularak) doğrayın Önce biberleri sonra domatesleri ekleyerek karıştırın Salçasını koyup tekrar karıştırın Tuzunu karabiberini atıp altını kapatın
Krep için karıştırma kabına yumurta, süt ve yağı ekleyip çırpın Daha sonra unu boza kıvamına gelene kadar ekleyin iyice çırpın En son tuz ve dereotunu ekleyerek krep tavasına çok az yağ koyarak krepleri pişirin Pişen kreplerin içine tavuklu harçtan paylaştırıp kreplerin kenarlarını kapatarak bohça haline getirin Kıvrım yeri altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin Üstüne halka doğranmış domatesleri onun üstüne de kaşar peyniri rendesini ekleyin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin Afiyet olsun…