iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un
İçi için:
*1 tavuk göğsü
*2 su bardağı garnitür
*1 soğan
*Sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pulbiber, nane
*1 su bardağı galeta unu
*1 yemek kaşığı salça
Tavuklu Krep Tarifi Yapılışı Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım, soğanı küp şeklinde keserek sıvıyağ döktüğümüz tavada kavuruyoruz ardından da salçayı ekleyip bir iki dakika karıştırıyoruz Daha sonra küp küp kestiğimiz tavuk göğsünü tavamıza alıp suyunu salıp çekene kadar kaynatıyoruz, suyunu çeken tavuğun içine garnitürü de katıp karıştırıyoruz Sırasıyla tuz ve baharatları da ekleyip beş dakika daha kavurup altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Kreplerimizi hazırlamak için süt yumurta yağ ve tuzu genişçe bir kabın içinde çırpıyoruz unu yavaş yavaş ekleyerek boza kıvamına getiriyoruz Krep tavanıza çok az sıvı yağ dökerek peçeteye fazla olanı alabilirsiniz, tavamız ısındıktan sonra bir kepçe krep hamurundan tavamıza döküp kızartıyoruz, ardından çevirip arkasını da kızartıp çıkartıyoruz bu işlem krep hamuru bitene kadar tekrar edilir Kreplerimizi düz bir zemin üzerine bırakarak harcımızdan bir yemek kaşığı kadar içine bırakıyoruz ve kapatıyoruz Üzerine yumurta sürerek yapıştırdığımız kreplerin üzerine galeta unu da bulayarak çok az yağda tekrar kızartıyoruz Afiyet olsun denemenizi tavsiye ederim
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un
İçi için:
*1 tavuk göğsü
*2 su bardağı garnitür
*1 soğan
*Sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pulbiber, nane
*1 su bardağı galeta unu
*1 yemek kaşığı salça
Tavuklu Krep Tarifi Yapılışı Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım, soğanı küp şeklinde keserek sıvıyağ döktüğümüz tavada kavuruyoruz ardından da salçayı ekleyip bir iki dakika karıştırıyoruz Daha sonra küp küp kestiğimiz tavuk göğsünü tavamıza alıp suyunu salıp çekene kadar kaynatıyoruz, suyunu çeken tavuğun içine garnitürü de katıp karıştırıyoruz Sırasıyla tuz ve baharatları da ekleyip beş dakika daha kavurup altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Kreplerimizi hazırlamak için süt yumurta yağ ve tuzu genişçe bir kabın içinde çırpıyoruz unu yavaş yavaş ekleyerek boza kıvamına getiriyoruz Krep tavanıza çok az sıvı yağ dökerek peçeteye fazla olanı alabilirsiniz, tavamız ısındıktan sonra bir kepçe krep hamurundan tavamıza döküp kızartıyoruz, ardından çevirip arkasını da kızartıp çıkartıyoruz bu işlem krep hamuru bitene kadar tekrar edilir Kreplerimizi düz bir zemin üzerine bırakarak harcımızdan bir yemek kaşığı kadar içine bırakıyoruz ve kapatıyoruz Üzerine yumurta sürerek yapıştırdığımız kreplerin üzerine galeta unu da bulayarak çok az yağda tekrar kızartıyoruz Afiyet olsun denemenizi tavsiye ederim