iltasyazilim
FD Üye
1 adet tavuk göğsü
1 demet kuzu kulağı
2 adet yeşil soğan
78 dal maydanoz
78 dal dereotu
34 dal nane
1 kase kıyılmış mor lahana
1 fincan mısır
1 adet domates
Yapılışı
Tavuk göğsünü ince şeritler halinde kesin ve büyükçe bir kaseye alın Tavuklarının üzerine 1 fincan zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kekik ekleyin Her bir parça sosa bulanacak şekilde karıştırıp buzdolabına kaldırın En az 1 saat süreyle buzdolabında dinlendirin
Yapışmaz bir tavayı yüksek ateşte iyice ısıtın
Tavukların sosundan bir parça tavaya alıp, tavukları ilave edin
Her bir yüzü kızarıncaya kadar pişirin
Yeşil soğanları halka halka doğrayın
Yeşillikleri yıkayıp salata kurutucusu ile fazla sularını alın Daha sonra eşit bir şekilde doğrayın
Kuzu kulaklarını ince şeritler halinde doğrayın
Mor lahanayı ince ince kıyın
Domateslerin kabuğunu soyup yarım ay şeklinde doğrayın
Sıvılar hariç tüm salata malzemesini harmanlayıp salata kasesine alın
Üzerine kızarttığınız tavuk parçalarını koyun
1 yemek kaşığı mayonez, 1 limon suyu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve isteğe göre tuz ekleyip çırpın
Hazırladığınız sosu servisten hemen önce salatanın üzerine gezdirin
1 demet kuzu kulağı
2 adet yeşil soğan
78 dal maydanoz
78 dal dereotu
34 dal nane
1 kase kıyılmış mor lahana
1 fincan mısır
1 adet domates
Yapılışı
Tavuk göğsünü ince şeritler halinde kesin ve büyükçe bir kaseye alın Tavuklarının üzerine 1 fincan zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kekik ekleyin Her bir parça sosa bulanacak şekilde karıştırıp buzdolabına kaldırın En az 1 saat süreyle buzdolabında dinlendirin
Yapışmaz bir tavayı yüksek ateşte iyice ısıtın
Tavukların sosundan bir parça tavaya alıp, tavukları ilave edin
Her bir yüzü kızarıncaya kadar pişirin
Yeşil soğanları halka halka doğrayın
Yeşillikleri yıkayıp salata kurutucusu ile fazla sularını alın Daha sonra eşit bir şekilde doğrayın
Kuzu kulaklarını ince şeritler halinde doğrayın
Mor lahanayı ince ince kıyın
Domateslerin kabuğunu soyup yarım ay şeklinde doğrayın
Sıvılar hariç tüm salata malzemesini harmanlayıp salata kasesine alın
Üzerine kızarttığınız tavuk parçalarını koyun
1 yemek kaşığı mayonez, 1 limon suyu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve isteğe göre tuz ekleyip çırpın
Hazırladığınız sosu servisten hemen önce salatanın üzerine gezdirin