Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır

Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hadi Öğrenciler toplananın bakalım size bugün 5 güzel tarif vereceğim


Kremalı tavuklu makarna tarifiyle yine makarnayla harikalar yaratacağınız lezzetli bir tariftir Bu tarifi farklı lezzetleri denemeyi seven makarna sevenlere tavsiye edebiliriz Tavuk etlerinin daha lezzetli olması içinde güzel bir sos tarifi hazırladık Tavuk etini pişirmeden önce göğüs etini bu sosun içinde beklettiğinizde daha lezzetli olduklarını sizde göreceksiniz Makarnayı pişirdiğinizde soğuk suya tutmadan sosuyla buluşturduğunuzda, krema ve sosun lezzetini iyice içine çekecektir

Makarna tariflerini sade hazırlayacağınız yerde, tarifimizde olduğu gibi farklı malzemelerle hazırlarsanız makarna yemenin ne kadar keyifli olduğunu sizlerde anlayabilirsiniz Bu tür soslar makarnayı daha doyurucu olduğu kadar, kalorisi de yüksek yapabilir Ancak bu tarifleri ana yemek gibi tüketmeyi tercih ettiğinizde, öğünlerinizdeki kalori miktarı fazla değişmeyecektir Umarız bu makarna tarifimizde beğeninizi kazanabilir Şimdi hep birlikte kremalı tavuklu makarnayı hazırlamaya başlayabiliriz

Kremalı tavuklu makarna için gerekli olan malzemeler

1 paket tortellini makarna (500 gram)
250 gram derisiz tavuk göğüs eti
250 gram süt kreması
100 gram taze kültür mantarı
50 gram mısır
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 şişe içme sodası
Yeteri kadar tatlı kırmızı toz biber, karabiber ve tuz

tavuklu makarna yapımı

Tavuk göğüs etlerini küçük olarak tercihen jülyen şeklinde doğrayıp, şişe soda, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tatlı kırmızı toz biberle birlikte hazırladığınız sosun içinde en az 2 saat bekletmelisiniz Bu sosun için yumuşayan ve iyice lezzetlenmiş olan göğüs etlerini bir tavanın içine koyduğunuz az miktarda sıvı yağla birlikte kızartın Mantarları da akan suda yıkayıp kuruladıktan sonra, ince şekilde doğrayın Bunları da başka bir tavanın içerisinde az miktarda yağın içinde kavurun Makarnanın haşlanacağı tencerenin içerisine bol miktarda su koyup kaynatmaya başlayın Su kaynadıktan sonra içine tuzunu ilave edebilirsiniz Tuz eridikten ve tenceredeki su tekrar kaynamaya başladıktan sonra, içine makarnaları atabilirsiniz

Suyun içerisine tuzu daha sonradan atmamızın sebebi, suyun kaynama süresini uzatmamak içindir Suyun içine atacağınız tuzdan cimrilik yapmamalısınız Makarna haşlarken gözeneklerinden girecek tuz daha lezzetli pişmesini sağlar Ancak siz tuzu yine de fazla abartmayın Makarna 1012 dakika kadar haşlandıktan sonra, yine soğuk suya tutmadan sadece süzün Uygun boyda bir tencerenin içerisine süt kremasını koyun Bunu sadece köpürünceye kadar ocağın üstünde ısıtın İçerisine süzmüş olduğunuz makarnayı koyun

Kavrulmuş tavuk etlerini, mantarları ve mısırları içine ilave edin Yetecek kadar tuz ve karabiberde içerisine atın Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra, ocağın altını kapatın Kremalı tavuklu makarnanızı servis tabağına alıp konuklarınıza ikram edebilirsiniz Bu tarifi ister başlı başına ana yemek olarak yiyebilir, isterseniz ana yemeğin yanında zengin bir yardımcı yemek olarak ikram edebilirsiniz

Afiyet olsun

 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt